Hocam selamün aleyküm...

Aklıma çok takılan kendimle ilgili bi soru sormak istiyorum size…

Uhdeme verilen hizmetlerin artması sebebiyle, önceden yapabildiğim nafile ibadetleri aksatır oldum. Tercihim hangi yönde olmalı? Bir de manevi vazifem esnasında bazı fizikî sıkıntılarım oluyor, sebebi ve çaresi ne olabilir? Fatih baydemir

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Öncelikle kusura bakmayınız: mesajınızın muhteviyatı daha çok şahsınızı ilgilendirdiği, başkalarının yanlış anlamalarına sebep olabileceği endişesiyle sorunuzu kısalttık.

1- Şunu unutmamak lazım; evet nafile ibadetler sâlik yani maneviyat yolcusu için önemlidir. Bu sebeple, vakit ve fırsatımız nisbetinde ihmâl etmememiz iktiza eder. Ancak yükümlü ve sorumlu olduğumuz hizmetler ihmâl edilerek nafilelerle meşgul olunmaz. O hizmetler de zaten ibadettir, hem de daha faziletlidir. Zira şahsımızı düşünmek yerine umumun faydasını-hizmetini öne çıkartmış oluyoruz. Bu bir nevi îsâr ahlâkıdır. Bunu hiçbir zaman ve zeminde hatırımızdan çıkartmamak gerekir.

2- Üstâz / mürşid-i kâmil u mükemmil vasıtasiyle sâlikin Cenab-ı Mevlâ’dan aldığı feyzin mahalli, vücudundaki kan dolaşımını temin eden şu et parçası değildir. Bu et parçası, feyz-i Muhammedînin / nûr-i Sübhâninin geldiği ve aslı Âlem-i Emr’de olan tabaka-i kalbin enmûzeci (misâli-örneği) olan hakiki kalbin bir nevi kılıfıdır, bunun içinde olduğu tasavvur olunur. Bu itibarla zikr-i ilahi esnasında da, bu kalbin atışlarıyla dahi alakadar olmamak, sadece ve sadece o ismin müsemmâsını / sahibini (Allâhü zû’l-Celâli) tefekkür etmek gerekir.

3- Bu anlattıklarımızdan çıkan netice; söz konusu rahatsızlığınızın, bedeninizdeki zâhirî kalple alakalı olduğu mülâhazasını ortaya koyuyor. O bakımdan, görevli ve sorumlu arkadaşlarımızla görüşüp, tam teşekküllü bir hastanede, rahatsızlığınızla ilgili bölümde iyi bir muayeneden geçmenizi tavsiye ederim. Menfî manadaki öbür türlü düşünceleri öncelikle kafanızdan atınız. Rûhen-bedenen rahat olunuz. Çünkü pîrânın hıfz u himâye ve vikayesi altında olduğunuzu unutmayınız. Tabii istikamet, sadakat, itaat ve teslimiyet üzere bulunduğumuz sürece…

Rabbim (c.c.) cümlemize kâmil manada sıhhat-afiyet, dareynde saadet ve selametler nasip eylesin. 

Go to top