selamun aleyküm öncelikle,neden dua ettikten sonra istediğimizin tam tersi yağmaya başlar?cevşen ve celcelutiye okuduğumda rızık isterken tam tersiz zararlar yağmaya başlıyor sürekli böyle ama sadece soru bu!teşekkür ederim. Adem Kılıç - Messenger

*******

Ve aleyküm selam.

Sen dua etmekle mükellefsin, kabul edip etmemek Mevlâ-yi zû’l-Celâl’e kalmış bir şey. Dilerse kabul edip isteğinin aynını, dilerse de tersini verir. O Hâlıq, sen mahlûqsun. Sen kâsib ve sâilsin, O ise istediğine istediği gibi verendir, “yaptıklarından lâ-yüs’el”dir.

Hem netice itibariyle hangisinin senin için hayırlı olacağını bilmediğine-bilemeyeceğine göre, dua ve niyazlarda en güzeli, ‘hakkında hayırlı olanı istemek’tir. Allah’tan gelene-verilene de tereddüt ve duraksama göstermeden, yutkunmadan râzı olmaktır.

Var mı gidebileceğin bir başka kapı?

Yok.

O halde bu sitayiş, bu sızlanma niye!

Evrâd u ezkâr öyle kendi kafana göre okunacak şeyler değildir. Öncelikle nesebi sahih, hakiki vâris-i Rasûl, mürşid-i kâmil ü mükemmil olan zâtı bulacaksın ve o salâhiyet sahibinden bunları okuma iznini talep edeceksin. Müsaade ederlerse okuyacak, etmezlerse, okuyanların meclisinde bulunup usûl ve âdabınca dinleyeceksin.

Evrâd-ı şerifelerin her birerinin sahipleri vardır. Tapuları onların elinde veya kimlere emanet ve teslim etmişlerse onların vasıtasiyle okunup istifâza edilir. Öyle baba erenlerin, abdestsiz namaz olur mu tarzındaki soruya, olur, neden olmasın, hadesten taharet, cesaretten ibaret, ben kıldım oldu üslûbiyle olmaz. Olduğunu sanırsın, işte senin dediğin gibi tam tersi sonuçlara mâruz kalırsın.

Madem sizinkisi sadece soru, bizimkisi de sadece bir cevap!

Go to top