Başkasının namaz kılmasına engel olan kafir olur mu? yani şöyle ki arkadaşına,şuraya gidelim diyor.arkadaşı da namaz vakti kaçacak diyor.sonra kaza edersin diyor bu kişi ve inançlı birisi yaptığının yanlış olduğunu biliyor.o yere gittikten sonra pişman olup arkadaşından helallik alıyor namazının geçmesine sebep olduğu için.kafir olur mu? affolmak için ne yapmalıdır

Soru: fame Hack tarafından gönderildi.

*******

Vesveseci güruhun, evham-şüphe-tereddüt ve kuruntu harmanından esinti mahiyetinde bir soru... Ya siz de onlardan birisiniz ya da aynı şahıs veya şahısların değişik nick’le ortaya çıkmış bir versiyonusunuz!

Hadiseyi anlatıyor, kahramanlarının inançlı kişiler olduğunu söylüyor, sonra da ‘kâfir olur mu’ diye soruyorsunuz. İnsana, ‘Bu ne perhiz ne lahana turşusu’ demezler mi?

Hep hatırlatıyoruz; inanç ayrı, amel ayrı… Bunları birbirine karıştırmamak lazım. Günah işleyen kâfir değil, günahkâr olur. Belli ki bu kişilerin bir inanç problemi yok. Amelen bir kusur işlemişler, en önemli bir farzı ihmâl edip sonra da pişman olmuşlar… Yani günah işlediklerinin farkına varır varmaz nedamet duymuşlar; ardında da kaçırmışlarsa şayet, o vakit namazını kaza ederler, akabinde tevbe ve istiğfar ile Cenab-ı Mevlâ’dan mağfiretlerini isterler. Bunun nesini küfürle ilişkilendirip kafa karıştırıyor, bizim de hasta halimizle canımızı sıkıyor, vaktimizi alıyorsun?!

Bu ve benzeri saçmalıkların pekçok cevabı var zaten sitede… İlla da o vesveseli kafana taktıysan şayet, zahmet edip baksana, ilgili yazıları okumaya çılışsana…

Go to top