Selam. Ben birşey sormak istiyorum iş yerimde öğle ve ikindi namazlarının farzlarını kılıyorum çok şükür fakat akşam ezan okunurken servisimiz hareket ediyor ve benim eve gidişim saat 19:30-19:40 arası oluyor, bazen bu saatte kılıyorum akşam namazının farzını ama içim rahat değil.. Namaz birleşitirme diye bir şey duydum akşam ile yatsı için nasıl kılınır, nasıl niyetlenir, yatsı ezanının okunmasımı gerkeli, önce akşam sonrada yatsımı kılınır? Bu konular hakkında bilgi vermenizi istiyorum. Şimdiden cevaplarınız için allah razı olsun.

Soru: jale tarafından yazıldı. Kategori: soru - cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Bütün namazları ilk vaktinde kılmak evlâdır, efdâldir. Ancak akşam namazını da -diğer vakit namazları gibi- mecbur kaldığınızda öbür vakit girinceye (yatsı ezanı okununcaya) kadar kılabilirsiniz. Kazaya bırakmak yerine mutlaka eda etmeye gayret etmelidir. Ancak mümkünse servise abdestli binip eve varır varmaz eda etmeye ve namazı son ana bırakmamaya gayret ediniz.

Vakitleri birleştirmeyi düşünmeyiniz. O uygulama farklı bir durum. Zaten Hanefi mezhebine göre Hac’da Arafat ve Müzdelife dışında buna izin yoktur.

Sorunuzla ilgili detaylı bilgi için bkz.

http://www.halisece.com/namaz/363-namaz-vakitleri.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1281-namazi-cem-etmek.html

http://www.halisece.com/namaz/361-aksam-namazi-vakti-ile-ilgili-cok-onemli-bir-hatirlatma.html

Ayrıca ‘Arama’ penceresine ‘namaz vakitleri’ yazıp bu mevzuda ilginizi çeken diğer yazılara da bakabilirsiniz.

Go to top