Selamün aleyküm hocam,   çalgili ilahilerin haram veya en azindan caiz olmadigi hususunda bir süphem yok, sizde bunu söylüyorsunuz, fakat bunun küfür oldugunu söyleyen Dinimizislam.com sitesi ve baskalari var, ara sira denk geldiginde dinliyoruz Allah affetsin ancak bu küfür denilebilecek bir mesele midir ? Burda dinlerken ibadet niyetiyle yapmiyor, hafife almiyor, alay etmiyor, ve helal demiyoruz buna tabi.   Hakkinizi helal edin. Allah razi olsun.    

Soru: Emre20 tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Mesajınızdaki ifadelerden, söz konusu husustaki yazıları okuduğunuz anlaşılıyor. Ancak başkalarının da bakıp okumaları, istifade edebilmeleri için linklerini vermekte herhalde yarar vardır:

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1239-calgi-aletleri.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2145-tilavette-teganni-ve-makam.html

Küfür meselesine gelince…

Kimin ne dediği bir yana, bu mesele hayli kritik, epeyce netameli, karmaşık ve girift bir mevzu. O bakımdan yukardaki linkleri ve o linklerde işaret edilen yazıları da lütfen dikkatlice okuyup, kararınızı ona göre veriniz.

Bilindiği üzere, bir şeyin haramlığı kesinse, buna rağmen kişi helal olduğuna inanarak o fiili işlerse -Allah korusun- küfre düşer. Tecdîd-i iman ve tecdîd-i nikâh lazım gelir. Bu tehlikeyi hiçbir zaman gözardı etmemek ve son derece dikkatli olmak lazım. Fakat kişi, günah olan bir fiilin haramlığını kabul ederek bunu yaparsa, kâfir değil günahkâr olur. Bu durumda da derhal pişmanlık duyup tevbe ve istiğfarla affını dilemesi icap eder.

Velhâsıl; en güzeli de, şuurlu ve kâmil iman sahibi mü’minlerin bu gibi vartalarda, tehlikeli noktalarda-çizgilerde dolaşmaması gerekir. Yoksa her an bir felaketle burun buruna gelmesi kaçınılmaz olur. 

Go to top