Sabah namazına vaktinde alarmı kapatıp tekrar yatmamak için telefonumu Kur'ân ı kerimin sayfaları arasına  koysam olur mu?Bir hürmetsizlik yapmış olur muyum?Alarmı kapamak için mecbur abdest alacağım,böylece uykum açılacak.

Soru: Deniz tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Selamün aleyküm kardeşim;

Kusura bakmayın, sorunuzu tam olarak anlayabilmiş değilim. İfade hayli karışık olmuş… Fakat anladığım kadarıyla, kendinizi abdeste zorlayıp tekrar uyumamak için dolambaçlı bir uygulamadan söz ediyorsunuz. Sözünü ettiğiniz bu davranış, sizin de tahmin ettiğiniz gibi elbetteki yüce kitabımız Kur’an-ı Hakîm’e hürmetsizlik olur. Ne işi var telefonun Kur’an-ı Mecîd’in arasında..? Bu hususta çok hassas olmak ve ona hürmetsizlikten şiddetle kaçınmak, gereken saygıyı göstermek lazım. Dinimizde mukaddesata hürmet çok çok önemlidir. Kitabımız Kur’an-ı Kerim ise mukaddeslerimizin ilklerinden / önde gelenlerindendir. Lütfen aşağıdaki linkleri dikkatle okuyup, ona göre davranmaya gayret ediniz.

http://www.halisece.com/islami-makaleler/160-islamda-tazimus-seair-mukaddesata-hurmet.html

http://www.halisece.com/islami-makaleler/271-allah-dostlarindan-mukaddesata-hurmetle-alakali-ders-ve-ibret-dolu-ornekler.html

Not: Dikkat ederseniz ifadelerimizde yalnızca “Kur’an” bile dememeye hassasiyet gösteriyor, devamında mutlaka onu öven bir sıfat kullanmaya gayret ediyoruz. Keza konuşmalarımızda da gene öyle… H.E.

Go to top