Hocam iyi günler. Etek altı tıraşı sonrası sadece şampuanlanıp çıksak olur mu? Gusül abdesti şart mı? Bir sorum da gusül alırken idrar hissedersek yenilemeliyiz yada o abdestle namaz kılınır mı? 

Soru: Mehmet Nedim tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Hayırlı geceler kardeşim;

1- Gusül abdestini önceden almışsanız ve tıraş esnasında abdesti bozacak bir durum da oluşmamışsa, tabii ki şampuanlanıp çıkabilirsiniz. Tekrar boy abdesti almanız gerekmez. Hem böylesi âdaba da uygun olmuş, üzerinizden attığınız o tüyleri abdestli iken vücudunuzdan gidermiş olursunuz. Yarın ahirette lehinize / temizliğinize / bedeninize ait bir şeye karşı olan saygınızla alakalı şahitlikte bulunabilirler. Bu da az bir şey sayılmaz o dehşetli günde…  

2- İdrarınızı ve taharetinizi mutlaka boy abdestinden önce yapmalısınız. Şartlara, usûl ve âdâba uygun olan budur. Şayet dediğiniz gibi gusül esnasında tekrar idrar ihtiyacınız hâsıl olursa, abdesti bırakır, idrarınızı yapar, istincanızı / temizliğinizi tamamlar ve ondan sonra yeniden guslünüzü alırsınız. Ve bu boy abdestiyle her türlü namazı kılabilir, abdestle yapılması gereken diğer ibadetleri de yapabilirsiniz.  

Go to top