Selamun aleyküm hocam bende bir takıntı hastalığı var kaç senedir ve beni çok zor durumda bırakıyor ben arapça allah isimini çok kafaya takıyorum yani arapça allah ismine çok bakıyorum bilgisayarda telefonda tablette hemen hemen her allahın günü her yerde günüm arapça allah yazısına bakmakla geçiyor ve bu uyuyana kadar devam ediyor yada sabahlamama sebep oluyor o arapça allah yazısına bakınca bir şey olmuyor hayatımda bir şey değişmiyor ama ben arapça allahın ismine haşa allahı bırakıp tapar gibi tapıyorum sanki allah yazısına bakmasam canım sıkılıyor yada bir boşlukta hissediyorum ve çok gına geldi bıktım hayatta hiç mutlu değilim yada bütün insanları bu düşüncede görüyorum benim gibi ve bilgisayara telefona tablete kaydetmişim arapça allah isimlerini duvar kağıdı yapmışım hatta süs eşyalarını takılarını alıyorum görüncede elimde olmayıp fazlasıyla hocam nedeni nedir kimsede yoktur böyle bir takıntı hatta islami hocalarda sizlerde eminim sanki bir uykudayım üzerimde yük var takıntıdan bu takıntıyı atsam hayata sımsıkı sarılacam dinime daha fazla dikkat edecem gibi herkesle daha iyi geçinecem gibi namaza daha önem verecem gibi nedeni nedir? şimdiden allah razı olsun

Soru: Ferhat tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Anlattığın durum, filasıl kötü bir şey değil tabii… Hangi mü’min sevmez ki Lafzâ-i Celâl’i temâşa etmeyi! Ama matlup ve maksud olan, durmadan o ism-i şerife bakmaktan ziyade, o ismin sahibinin (Allahu Teâla’nın) emirlerini hakkıyla yerine getirmek, nehiylerinden gereğince sakınmak, zikrini çokça yapmak… Özellikle de “Allah” ism-i şerifini kalben fazlaca zikretmek… Kısacası şeriatın zâhir ve bâtınına sımsıkı sarılmak, mubah-caiz de olsa bir noktaya / bazı şeylere takılıp kalmamaktır.

Velhâsıl sizin vaziyetiniz, anlattığınız gibi tam bir “takıntı” halini almış. Ama hiç de ümitsizliğe kapılmayınız; kuvvetli bir irade, samimi dua ve ilticalar ve Allah’ın izniyle bu sıkıntılı durumdan kısa zamanda kurtulabilirsiniz. Allah’a tevekkül, Rasûlüne ve varislerine tevessül edin. Mesajınızdaki ifadelerden, güçlü bir iradeye sahip ve bu rahatsızlıktan kurtulmaya da azimli olduğunuz anlaşılıyor. Unutmayalım; azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz!

Rabbim (c.c.) sizlerden de râzı olsun. Âcil, hasarsız ve kalıcı şifalar ihsan eylesin.

Allah” ism-i şerifi ile alakalı geniş bilgi için lütfen aşağıdaki linklere de bkz.

http://www.halisece.com/islami-makaleler/379-allah-ism-i-celali-tanri-ve-benzeri-isimler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/380-allaha-tanri-denebilir-mi.html

http://www.halisece.com/islami-makaleler/364-imanin-ilk-sarti-allaha-inanmak.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2074-yezdan-ismi-ve-gunumuzde-ehl-i-kitab-in-durumu.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1713-uzerinde-lafza-i-celal-bulunan-seccade.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1407-perdede-allah-lafzi-ve-seaire-hurmet.html

Go to top