Hocam selamün aleyküm iki sorum olacak.

1- kardeşlerimiz bulunduğumuz Doğu ilinde kurs yapma imkanı olmadığı için apartman satın alıp kurs yaptılar.parasını toplamaya çalışıyoruz.kurs apartmanının borcunun kapatılması için toplanan zekat paraları geçerli olur mu?

2- Lokman suresi 15.ayeti kerimede geçen vettebi' sebile men enabe ( bana yönelenlerin yoluna tabi ol) ayeti kerimesi ki Hz.ebubekir Efendimize hususen nazil olduğu rivayet edilmektedir.acaba Hz ebubekirin silsilesinin büyüklüğüne ve o yola tabi olmaya işaret olabilir mi?

Soru: fatih tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Öncelikle Rabbim (c.c.) hizmetlerinizde rızâsına muvafık muvaffakıyetler nasip eylesin. Yâr ve yardımcınız olsun.

1. İlk sorunuzun cevabıyla alakalı sitemizde çokça yazılar olmakla beraber, detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linke bkz. Orada bu sorunuzun cevabı da dâhil olmak üzere zekât hakkında geniş ve tatminkâr açıklamalar bulacaksınız. Yeter ki dikkatlice ve anlayarak okumaya gayret ediniz. http://www.halisece.com/zekat/352-zekatin-verilecegi-harcanacagi-kisiler-ve-muesseseler.html

2. İkinci sorunuzla ilgili olarak kendiniz de tefsirlere bakıp ayet-i celilenin sebeb-i nüzûli hakkındaki rivayetleri te’yid ve tevsik edebilirsiniz. Ayrıca Hz. Ebu Bekir radıyallahu an zâtihi’l-athar’ın efdaliyet, ekmeliyet ve etemmiyetine dair bizim zaten herhangi bir şüphemiz yok. Hatta Ehl-i Sünnet Müslümanları için O’nun büyüklüğü, manevi derece ve mertebesinin ulviyet ve yüksekliği hakkında zerre miktarı bir tereddüt dahi söz konusu değildir. Zira bu Güzide Cemaat'e / Ehl-i Hakk'a göre, “Bâ’de’l-enbiya beşerin en üstünü Hz. Ebu Bekir’dir (r.a.)”. O, kurb-i nübüvevet yolunun reisidir. Bu hususta teferruatlı mâlumat için lütfen bkz.

http://www.halisece.com/islami-makaleler/334-ilim-amel-ihlas-ve-kulu-Allaha-kavusturan-yollar.html

http://halisece.com/component/content/article.html?id=461

Go to top