Selamün Aleyküm Hocam  Rabbim bir Ramazan ı Şerife daha kavuşturdu bizleri çok şükür. Ramazan ı Şerifiniz mübarek olsun.  Sorum şu hocam Hamilelikte oruç tutulmalı mı tutulmamalı bununla ilgili hükümler nelerdir. ? Şimdiden Allah razı olsun hayırlı ramazanlar 

Soru: ayşe kalkan tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Evet, nâmütenahi hamd u senâlar olsun, bu sene de Ramazan-ı şerife kavuştuk. Mevlâm cümlemize rızâsına muvafık şekilde itmam ve ikmâli ile a‘zamî derecede istifade ve istifâza edebilmeyi nasip eylesin.

***

Mâlumunuz, hamilelik çok hassas bir durum... O sebeple oruç tutup tutmama hususunda uygun olan, doktorla birlikte karar vermektir. Çünkü işin dinî ciheti kadar tıbbî yönü de söz konusu... İnsanın sıhhatine itina göstermesi / sağlığına dikkat etmesi ise, farzların en önde gelenlerindendir. Binaenaleyh, uzman ve dindar bir doktorun vereceği karara göre hareket etmenizi tavsiye ederiz.

Oruç tuttuğu takdirde kendisine yahut çocuğuna bir zarar gelebileceğine dair doktaor beyanı varsa ya da tecrübesine binaen bir endişe veya korkusu mevcutsa, hamile veya emzikli kadın, oruç tutmayıp sonradan kaza eder. Tıpkı aybaşı günlerinde tutamadığı oruçlar gibi… Emzirdiği çocuğun başkasına ait olması da hükmü değiştirmez. 

Go to top