Hocam Hayırlı Ramazanlar.

1) Ölüm zamanı değişebilir mi? Yani bir insan şu saat şu gün ölecekse bu ileriye veya geriye gidebilir mi?

2)Bu zamanlar çok ölüm olayları yaşanıyor.bizim okulda 20 li yaşlarda birçok kişi geçen sene öldü.hastalıktan filan da değil hocam.Bu ahir zaman alameti mi?  

Soru: Mehmet Nedim tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Size de hayırlı ramazanlar kardeşim;

1. Bu sorunuzun cevabı için lütfen şu linke bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1145-ilm-i-ilahi.html

2. Doğumun olduğu yerde elbette ölüm de olur. Ölümün genci-yaşlısı olmaz. Her an mümkündür. Ne zaman ve nerede takdir edilmişse orada vukuu muhakkaktır. Daima hazırlıklı olmayı iktiza eder.

Yukarıdaki linkte okuduğun ya da okuyacağın üzere, ölüm vakti eğer kazâ-i mübrem’de kayıtlı veya kazâ-i muallak’tan mübreme geçtiyse, ne bir an öne ne de bir an sonraya kalır. Teferruatını oradan takip edersiniz. Aslında buraya bu kadarını bile kayda gerek yok. Ancak şu kadarını hatırlatmakta fayda var:

Her insanın ölümü kendi kıyametidir.

Evet, büyük kıyamet öncesi herkes için bir kıyamet var; o da insanın kendi ölümüdür. Ama nedense insan, üstüne vazife olmayan uzak, çok uzak şeylerle uğraşır. Ölümü değil, kıyameti merak eder. Gerçi o da önemlidir elbet; ama aslolan kişinin kendi kıyametidir, kendi ölümüdür. Zira her insanın kıyameti, kendi ölümüyle kopar. Güzel ölüm, ölmeden evvel ölmektir. Bir başka ifadeyle, en kârlı ve en hayırlı ölüm, ölmeden önce uyanmaktır.

Kıyametin küçük ve büyük alametleri için ayrıca aşağıdaki linke mutlaka bkz. ve dikkatlice okuyunuz:

http://www.halisece.com/islami-makaleler/59-kiyamet-nedir-kiyametin-buyuk-ve-kucuk-alametleri-nelerdir.html

Go to top