Hocam selam aleyküm bana sorulan bir soru vardı aynen size aktarıyorum. Bir kimse ömür boyu oruç tutamamaktadir. Bu sene 30 kişiye fidye verecektir diye düşünelim. Aynı kişinin bir Nezir (adak) kurbanı da var.bu kurbanı kesip etiyle beraber 30 kişiyi doyursa hem nezri hemde oruç fidyesi bir kurbanda yeterli olur mu

Soru: fatih tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Önceki sorunuzda olduğu gibi bunda da gene,Soru sormadan önce mutlaka sağ üstteki "Arama" butonuyla sorunuzu sitede aratınız” uyarısını dikkate alıp gereğini yapmamışsınız, maalesef tekrar hatırlatmak durumunda kalıyoruz sevgili Fatih! Bu kadar mı zor sitede aratmak? Bu tür ihmalinizin son olması dileğiyle sorunuzu kısaca cevaplamaya ve linkleri vermeye çalışalım. Fakat bu durumu sürdürürseniz, çaldığınız vakitlerin vebâli üzerinize olur, haberiniz olsun.

***

Söz konusu kişi, her sene Ramazan ayında tutamadığı her gün için bir fidye verir. Bu sene (2017) Ramazan ayı 29 çektiği için 29 kişiye vermek mecburiyetindedir. Ama dilerse ve imkânı da varsa 30 veya daha fazla da verebilir, bunun bir mahzuru olmadığı gibi, kendisi için daha hayırlıdır. Dilerse de, fidye vermek yerine o miktar kişiyi sabah-akşam doyurabilir yahut bir kişiyi bir ay süreyle aynı şekilde  yedirebilir. Nezrini de ayrıca keser. Nezirle fidye ödenmiş olmaz. Ama tabii ki fidye verdiği o kişilere bu nezir kurbanından verebilir veya yedirebilir. Bunlarla ilgili detaylı bilgi için bk.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3954-oruc-tutamayan-hasta-veya-yasli-fidye-de-veremezse-ne-yapmali.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3954-oruc-tutamayan-hasta-veya-yasli-fidye-de-veremezse-ne-yapmali.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3397-adak-kurbanini-kesen-ve-kestirenin-yapmasi-gerekenler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2960-adak-etinden-sahibi-yiyemez.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3323-adak-kurbanindan-anne-baba-yiyebilir-mi.html

Go to top