Hicrî 1438 yılı Ramazan Bayramınız mübarek olsun

Yarın 1 Şevvâl, bayramın birinci günü.

Bayramınız mübarek olsun.

Rabbim (c.c.) cümlemizi ve bilcümle Ümmet-i Muhammed ve evladını sağlık-afiyet, saadet ve selamet üzere daha nice bayramlara kavuştursun.

Gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan bunca zulüm, fitne, fesat, azgınlık, isyan, fısk u fücur varken nasıl neşeli bir bayram yapılabilir, onu da bilmiyorum.

Niyazımız; oruçlarını tutan mü’minlerin ibadetlerini Cenab-ı Mevlâmız kabul etsin. Tutmayanlara tutabilmeyi nasip etsin. Topyekün ümmet olarak hakiki bayramlara kavuşabilmeyi nasip ve müyesser kılsın.

Ramazanda oruçlarını tutup namazları kılanlar, diğer ibadet-tâat, zikr u fikr ve hayr u hasenatlarını ihmâl etmeyenler, hiç şüphesiz bu kulluk vazifelerine bayramdan sonra da devam edeceklerdir. Ta ki ölüm gelinceye kadar… Çünkü Rabbimiz celle şânuhu, “Sana ölüm gelinceye kadar da Rabbine ibâdet et.” [Hicr suresi, 99] buyuruyor. Şayet gevşeyip bırakırlar ya da şuur ve idrâk kaybına uğrayıp ibadet ve Allah yolundaki hizmetlerini eksiltirlerse çok yanlış bir iş yapmış olurlar.

Dinimizin sacayağı durumunda olan itikadî-amelî-ahlâkî hasletlerimize sımsıkı sarılmalı, hiçbir zaman ve zeminde gevşekliğe meydan vermemeliyiz. Maratonu mutlaka tamamlamaya gayret etmeli, yollarda kalıp hedefe-gayeye ulaşamamaktan korkmalıyız.

Evet, oruç senede bir ay farzdır; ama namaz-niyaz, zâhirî-bâtınî cihad, Allah yolundaki hizmetler hiç ara vermeden ölünceye kadar farzdır. Ramazan ve oruç bitti, bayram geldi ama imtihan bitmedi, devam ediyor. Hayat imtihanı ölünceye kadar sürecek... Gevşemeyelim; İslâm’ ın, Kur’an’ın, Sünnet’in, Şeriatın emirlerini tutalım, yasaklarından uzak duralım. En büyük iki düşmanımız olan nefs-i emmâremizin ve şeytanın tuzaklarına düşmeyelim. Lâf Müslümanı değil, hakiki mü’min olma yönünde ve yolunda sürekli mesafe almaya çaba gösterelim.

Bu kırık-dökük düşünce ve temennilerle bütün okurlarımızın, kardeşlerimizin ve topyekün İslâm âleminin bayramını tebrik eder, hayırlı inkişâflara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Halis ECE

İstanbul, 24.06.2017 Cumartesi

Go to top