Selamun aleyküm Halis Hocam, Öncelikle böyle bir site ile bizleri aydınlattığınız için Allah razı olsun. Benim sorum şu şekilde olacak. Babam evde bize sözleriyle çok fazla eziyet çektiriyor ve kalbimizi kırıyor fazlasıyla. Yemeklere kusur buluyor, her şeye bağırıyor, çok çabuk sinirleniyor, sinirlendiği zaman ağzından çok kötü laflar çıkıyor herkesi üzüyor,kırıyor. Kendisi vazifeli ve düzenli olarak hatimlerine gidiyor. Biz şaşırıyoruz. Nasıl oluyor da hatimlerine gidiyor sohbetlere gidiyor ama hiç değişmiyor? Hocaların yanında böyle bi kibar ama eve gelince bizleri çok üzüyor. Bizi o kadar zorluyor ki tartışmalarıyla ve söyleriyle biz de aynı şekilde onunla tartışıyoruz. Bazen diyoruz Allah bizi babamızla imtihan ediyor herhalde diye.Çünkü biz de istemeyerek tartıştığımız zaman kırıcı olabiliyoruz. Babamın bu öfkeli halinden kurtulması için daha mütevazi daha kibar birisi olması için manevi yönden okuyabileceğimiz dua veya yapabileceğimiz bir şey var mı hocam? Selamlar..

Soru: Büşra tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Hemen belirtelim, en doğru ifadeniz, “Allah bizi babamızla imtihan ediyor herhalde” sözünüz olmalı… Ve ona göre dikkatli davranıp, her şeye rağmen kırmamaya, gönlünü hoş tutmaya gayret ediniz. Keza hocalarına da münasip bir dille hatırlatınız, onlar da herhalde uygun bir lisanla ikazda bulunurlar.

Ayrıca yine dediğiniz gibi, babanızın “öfkeli halinden kurtulması ve daha mütevazi, daha nazik, daha kibar birisi olması için” de mübarek vakitlerde, özellikle teheccüt namazlarınızın akabinde Cenab-ı Hakk’a içinizden geldiği gibi samimi bir şekilde iltica ile dua ediniz. Aşağıda vereceğim linki de mutlaka dikkatle okuyunuz:

http://www.halisece.com/sosyal-meseleler/171-annenle-babanla-dunyada-iyi-gecin.html

Go to top