selamun aleyküm hocam,iyisinizdir inşaAllah@Hocam ingilizcemi geliştirmek için ingilizce dizi izlesem açık saçık kadınlar var bütün dizilerde,eğitici ingilizce skeçlerinde de hâkezâ açık yabancı kadınlar rol alıyor,kursa gitsem karma sınıflarda sohbet havasında geçiyor dersler.@telaffuzu geliştirmenin başka yolunu da ben bilmiyorum.@144pde izlesem bu eğitici ingilizce altyazılı skeçleri,filmleri caiz olur mu @Veya başka ne tavsiye edersiniz ingilizcemi geliştirmem için ,kitap okumakla telaffuz,konuşma gelişmiyor maalesef?

Soru: Mehmed tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Her durumda İslâm’ın yasakladığı hususlardan kaçınmanızı, tehlikeli yerlerde-yollarda bulunmamanızı, öğrenme metodunuzun da meşru sınırlar içerisinde olmasını tavsiye ederiz.

Unutmamak lazım; meşhur Mecelle hukukumuzda, “Def’-i mefsedet, celb-i menâfîden önce gelir” hükmü esastır. Yani ameller-faaliyetler-hizmetler mevzuunda önce haramı-kötüyü-bozgunculuğu terk etmek, sonra menfaatimize olan sâlih / iyi amelleri işlemek gelir. Hal böyle olunca, haramların-kötülüklerin terkinde sevap manası daha baskındır. Bir günahı terk etmek, insanların huzuru-ıslâhı için çalışmak Allah’ın kat’î bir emridir. Bu emri yerine getirdiğimizde farz işlemiş oluyoruz. Farzın da diğer amellerden / nafilelerden / menduplardan üstün olduğu bedihidir, isbata lüzum kalmayacak derecede açıktır.

Gene unutulmamalı, kulağımıza küpe, gönlümüze nakş olmalıdır ki; her kim iyilikten ve kötülükten zerre miktarı ne şey yapmışsa, bunun kurşılığını mutlaka bulacaktır. 

Velhasıl; kâmil mü’mine yakışan, haram ve mekruhlardan, hatta şüphelilerden dahi uzak durmaktır. Zira dinimizde; 

“Yasaklardan kaçınmak, emirleri yerine getirmekten önce gelir”.

O bakımdan faydamıza olan hususlarda dahi, ince eleyip sık dokumamız, emir ve yasaklara aykırı, ahlâkî düsturlara mugayir video ve görüntülerden kaçınmalıyız. İhtiyat ve takvaya en uygun olanını tercih etmeliyiz. 

Go to top