Hocam selamünaleyküm. Eşim ailemle pek iyi anlaşamıyor. Bu yüzden bana evliligimizin son noktasındayım dedi. Bosadin mi dedim hayır dedi. Ne kadar sinir olduğumu anlatmak adına söylüyorum dedi. Nikahimiza bir zararı olur mu?

Soru: Begüm tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Madem öyle, kocanın ailenle arası pek iyi değil, o halde kızdırma kocanı, yangına körükle gitme… İyi geçinmeye, ailenle de aralarını düzeltmeye, birbirlerini sevmeye-sevdirmeye gayret et.

Anlattığına göre adam, ‘boşadım’ demiyor. O sözle maksadının talak olmadığını söylüyor. Öyle ise nikâhınıza bir zarar gelmez. Fakat öfkesinin de ne denli şiddetli olduğunu belirtmek için o kinayeli sözü kullanmış. Dikkatli olmanız, tabiri caizse bulanan suyu durultmanız icap ediyor. Yani bu böyle gitmez, yürümez demek istiyor ki, konuşmalarınızda, tavır ve hareketlerinizde hassas ve tedbirli davranmanız gerekiyor.

Ama buna rağmen işi gerdirir, havayı yumuşatmak yerine karşılıklı sertleşmeye gider, inceldiği yerden kopsun noktasına gelirseniz, tabii ki -Allah korusun- evliliği bitirirsiniz.

Nikâh-talak meselelerinin şakası-makası, öfkesi-kızgınlığı olmaz.

Dikkatli olmak gerekir. Birbirinizi anlamaya, idare etmeye, yuvayı yıkıp dökmemeye çaba gösteriniz.

Bu ve benzeri meseleleriniz için de lütfen aşağıdaki linki dikkatle okuyunuz. Tekrar tekrar aynı şeyleri soru diye yazmayınız. Orada bütün bunların cevabı fazlasıyla var. 

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2865-sarih-ve-kinayeli-bosama-sozleri.html

Go to top