Selamun aleyküm muhterem hocam.  Yeğenimin sorusunu size naklediyorum. Dayicigim yardımına ihtiyacım var. Bildiğin gibi eski eşimden ve ailesinde  yıllardır çok eziyet gördüm en hafifi dayak idi. Sonunda ellerinden kurtuldum yani sende biliyorsun ki boşandık.   Uzun bir aradan sonra şimdiki eşimle evlendik.  Onlara mahkeme açtım hem bana takılan altınlarımı hemde mehrimi vermesi için.   Fakat ne altınlarımı nede mehrimi vermiyorlar üstüne birde yalancı sahitler tutup mahkemede Türk geleneklerine göre düğünde takılan altın bilezik gibi Takıları erkek tarafı alır masraflarını kapatır ayrılan kadına mehr filan verilmez diye. Bana lütfen yardımcı ol dinimize göre ben mehrimi ve bana takılan altınları isteme hakkım yokmu? En azından kızımın ihtiyaçları ve benim sıkıntıların gitmesi için kendi ailemin taktığı altınları ve mehrimi istemek suçmu ? Üstelik Türkiye Resmi kayıtlarına göre beni bosamamis görünüyor bu durum nasıl olacak Çok teşekkür ederim  Yeğenin Sinem  Halis hocam sorumuz bu. Yardımcı olursanız minnettar olurum Selam ve hurmetlerimle.

Soru: Yusuf tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Sorularınızın cevabı için lütfen bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/535-evlatlara-verilen-hediyeler-hakkinda.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/798-kadinin-nafaka-hakki.html

Boşanmanın resmisi gayriresmisi olmaz, boşanmışlar işte… Görüldüğü kadarıyla iddet sonrasında geri dönüş gibi bir ihtimal de söz konusu değil. Her iki taraf da birbirine karşı sevgi ve saygıyı yitirmiş, nefret hisleri hâkim. Kısacası iş bitmiş, evlilik sona ermiş.

Mevcut kanunlar muvacehesinde şahsî muameleleriniz noktasında bir sıkıntınız-eksiğiniz varsa, artık onu da siz halledecek, gidereceksiniz.

Talakla alakalı detaylar için ilgili yazılara bkz.

Wesselâââm…

Not: Sitede Yusuf rumuzlu epeyce okuyucu var, siz hangisisiniz? Ya kendinizden bahseder ya da e-malinizi kaydederseniz memnun olurum. 

Go to top