Merhabalar,ben müslüman bir kadınım.Kuranın tüm ayetlerini kabul ediyorum ve dinimin tamamını kabul ediyorum fakat beşeri bir ideolojiyle yönetilmek istiyorum(Demokrasi/laiklik/sosyalizm/gibi) fakat şeriatın doğruluğuna inanıyor ve kabul ediyorum.Yine de şeriatin gelmesini istemiyorum çünkü içki içiyorum günah biliyorum ama yinede hoş geldiğinden içiyorum.Yada başım açık dinimizde günah ama yinede kapanmak istemiyorum şeriat gelirse rahat edemeyeceğim. Kısacası müslümanım ama şeriat gelmesini istemiyorum(şeriatin de İslamın parçasını olduğunu kabul edip,inanmakla beraber) bu durumda ben dinden çıkmış mı oluyorum yoksa günahkar mı oluyorum?

Dinimizde günah olan şeyleri bile bile yapmanın hükmü nedir? Namazın farz oldugunu bilerek terk edersek(keyfen-tembellik) dinden cıkar mıyız?

hocam avukat olmak nasıl değerlendirilir? Laik sistemdeyiz ve  Allahın hükmettikleriyle hükmetmeyenler kafirdir, ayetine göre dinden çıkmış insanlar mı oluyolar avukatlar/milletvekilleri/siyasetçiler?

Cevaplarsanız sevinirim.

Soru: Büsra ısık tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Selamün aleyküm.

Merhabalar…

Soru adına yazdıklarınızın yahut kopyalayıp gönderdiklerinizin aynısı ya da benzerleri daha önce defalarca dile getirilmiş ve de cevaplanmış lakırdılardır. Lütfen aşağıdaki linklere bkz. ve bir daha da sitede arama yapmadan soru göndermeyiniz!

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2305-ser-i-hukumlerin-uygulanmasini-istememek.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3495-seriat-kendisine-anlatildigi-halde-gelmesini-istemeyen-kisi-kafir-olur-mu.html

http://halisece.com/namaz/3259-namazi-terk-etmenin-cezasi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2609-gunumuzde-hakimlik-yapmak.html

Go to top