Selamun aleyküm hocam cevaplar mısınız? Üç özellik vardır;Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar: Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesten fazla sevmek. Sevdiğini Allah için sevmek. Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.” (Buhari, İman, 2/9) 1-) Allah Celle celaluhu ve resulullahı eşit mi sevmek gerekir?İlk okuyunca sanki öyle anlaşılıyor.Yoksa Allahı daha çok mu sevmek lazım? 2-)Resulullahıda Allah için mi sevmeliyiz? Hayırlı günler..  

Soru: ali tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Ali kardeşim; soruyu kopyaladığın yerde, cevabı da olduğuna göre, bunu yeniden sormanın ne anlamı var? Yetmedi mi oradaki izahlar?

Bizler “boş oturanın boş kalfası” değiliz ki, “benim oğlum bina okur, döner döner gene okur” kabilinden vakitlerimizi tekrarlarla harcayalım.

Bak orada ne denilmiş:

“Allah sevgisi her şeyden önce gelir. Bir şeyi hangi anlamda, ne niçin sevdiğimiz önemlidir. Allah için, Allah'ın bir nimeti olarak sevmek bir ibadettir.

Peygamber sevgisi Allah sevgisinden sonra gelir. Peygamberi sevmek Allah'ı sevmek demektir. Âlimleri, salihleri, müttakileri ve hayır sahiplerini sevmek de böyledir. Zira sevgilinin sevgilisi de sevilir. Sevilenin Rasûlü (s.a.v.) de sevilir. Sevileni seven de sevilir. Burada gerçekte sevilen yalnız Allah'tır. O'ndan başka gerçek sevgiyi hak eden yoktur.

Ayrıca, Allah’ı sevmenin yolu, Peygamber Efendimize (s.a.v.) uymaktan geçer. Nitekim bir ayet-i celilede mealen şöyle buyrulur:

 “(Rasûlüm), de ki: Eğer siz Allah’ı seviyorsanız, hemen bana uyun ki, Allah da sizleri sevsin ve günahlarınızı mağfiretle örtsün (bağışlasın). Allah Ğafûr’dur, Rahîm’dir (affedip bağışlaması, rahmeti-merhameti pek çok olandır).” [Âl-i İmrân suresi, 31]

Allah’ı (c.c.) ve Rasûlünü (s.a.v.) sevmekle alakalı geniş bilgi için ayrıca bk.

http://www.halisece.com/islami-makaleler/3640-allah-i-ve-rasulunu-sevmek.html

http://www.halisece.com/islami-makaleler/3641-allah-icin-sevmek-allah-icin-bugz-etmek.html

Go to top