Kripto paralardan elde edilenlerden kurtulmak  

Esselamun aleyküm hocam, Allah size afiyet versin ve sizi istikametten ayırmasın. Bitcoin ile ilgili sorulan soruya verilen cevabınızı gördükten sonra bu soruyu sormak istedim. Benim bu yöntemle daha önce kazandığım ve harcadığım bir miktar param var idi ve ben bu miktarı hatırlıyorum. Bu kazandığım miktar kadar parayı şimdi yurda aidat olarak versem sıkıntı olur mu? Aidat olarak vermek sıkıntılı ise kumbaraya koymak uygun mudur? (Aidatı helal paradan vermek gerekiyorsa) Parayı harcadım ama bu benim helal paramın içinde idi. Yukarıda bahsettiğim yollar beni bundan temizler  mi? Nasıl davranmam gerekiyor yardımcı olur musunuz efendim...

Soru: Mahfuz tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

******* 

Ve aleykümü’s-selâm kardeşim;

Rabbim (c.c.) cümlemizi ve bilcümle Ümmet-i Muhammed ve evladını afiyet ve istikametten mahrum bırakmasın.

Sözünü ettiğiniz kazanç helâl olmayacağı için, bunu kendi ihtiyacınızda, hayır ve hasenatta kullanamazsınız. Yani sadaka olarak dahi verip sevap umamaz, ecir bekleyemezsiniz. Bunların hiçbiri caiz olmaz.

O bakımdan yapmanız gereken, mesajınızda da işaret ettiğiniz gibi, sevap beklentisi olmadan vererek üzerinizden uzaklaştırıp kurtulmaktır. Sadaka kutusuna da atılalabilir, öbür türlü de verilebilir; bu noktada önemli olan sizin içinizdeki niyetinizdir. Niyetiniz böyle olduktan sonra problem olmaz. İnşaallah bundan sonra da bir daha böyle netameli işlere dönmemeye tevbe eder ve yapmazsınız.

Meseleyle ilgisi bakımından ayrıca aşağıdaki linki de mutlaka seyredip dinlemelisiniz: 

https://www.youtube.com/watch?v=e_vXUEdXppM&feature=youtu.be

 

Go to top