Hayırlı vakitler abi. Öncelikle her konuda sorularıma cevap bulabildiğim için çok teşekkür ediyorum.  Allah razı olsun. Herşey çok özenle hazırlanmış. Bir arkadaşım var amerikada resmî muamele ile  evlendi. Düğünleri olmadı ama dini nikahları var. Arkadaşım ilerleyen zamanda öğreniyorki, eşi Amerikaya gelebilmek için Green kart almak için onunla evlenmiş,yani kızı kandırmış. Arkadaşımda boşsanmak için dava açıyor şuan hala dava devam ediyor. Arkadaş bunu yapınca, adamda seni dinen boşsamıyacam diyor. Kız benden fetva istiyor.  Mahkemede sunmak için delil istiyor. Erkek tarafı  düğün olmadı zaten evli değiliz demiş. Ama arkadaş dini nikah ile dinimizde hala evli olduğunu kanıtlayacak birşey istiyor. Çok teşekkür ederim. 

Soru: Busra Celik tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Selamün aleyküm. Size de hayırlı günler kardeşim;

Mahkemenin boşaması geçerlidir, söz konusu şahsın “seni dinen boşamıyacağım” demesinin bir hükmü olmaz. İddet sonunda kadın serbesttir, dilediği kişiyle evlenebilir.

Ancak nikâh-talak meselelerinin hassasiyeti bakımından detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linklere de mutlaka bkz. dikkatlice okuyunuz. 

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2051-resmi-bosama-kac-talak-hukmundedir.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/882-bosanma-sebebi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2560-nikah-meselesi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2274-kadinin-bosanmak-istemesi-ve-erkegin-talaka-zorlanmasi.html

Go to top