Selâmün Aleyküm Hocam. Nasılsıniz. Allah sağlık afiyet versin. Hocam bu sıralar alışveriş yaparken satıcılar diyor ki yılbaşına özel şu kadar indirim şu kadar kampanya vs şeyler söylüyorlar. Ben ürünü alırken yılbaşı olduğu için almıyorum indirim olduğu için alıyorum. Fakat aklıma da alacağım ürüne yılbaşı olduğu için indirim yapıyorlar o yüzden acaba sıkıntı olur mu diye soru geldi. Ne yapmam gerekiyor.  Hayırlı akşamlar. 

Soru: Onder tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Teşekkür ederim, hamdolsun. Rabbim (c.c.) cümlemize sağlık ve afiyetler ihsan eylesin.

En doğru ve isabetli olanı; o gibi yerlerden alış-veriş yapmamak, onlara katkıda bulunmamak, o tür sıkıntılara bulaşmamaktır.

Mâlumunuz haram bellidir, helâl bellidir; fakat bir de bunların arasında şüpheliler vardır. Kişi dinini ve ırzını muhafaza için haramlardan, mekruhlardan kaçındığı gibi, şüphelilerden de uzak durması lazımdır. Nitekim Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki:

Helal bellidir, haram da bellidir. İkisi arasında insanlardan çoğunun bilmediği şüpheli şeyler vardır. Kim şüpheli şeylerden sakınırsa dinini ve ırzını korumuş olur. Kim de şüpheli şeylere dalarsa harama düşer...” [Buharî, Sahih, İman 39, Büyû 2; Müslim, Sahih, Müsakat 107, Hadis no: 1599; Ebu Davud, Sünen, Büyû 3, H. no: 3329, 3330; Tirmizî, Sünen, Büyû 1, H. no: 1205; Nesâî, Sünen, Büyû 2, H. no: 7, 241] 

Yılbaşı kutlamalarıyla alakalı olarak da lütfen aşağıdaki linklere bir göz atmanızı tavsiye ederiz:

http://halisece.com/islami-makaleler/337-yilbasi-kutlamalari-ve-islami-kimligin-muhafazasi.html

http://www.halisece.com/akaid/816-yilbasi-kutlamalari.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1253-yilbasi-kutlamalasi.html

http://www.halisece.com/images/Yilbasi_Sayisi.pdf

Go to top