Selâmün Aleyküm muhterem hocam.

Linklere bakıp aramaya çalıştım ama asıl aradığımı bulmada muvaffak olamadım (mutlaka vardır da) o nedenle sorma ihtiyacım oldu. Sorum şu şöyle:

"ihtida etmiş olan bir bayanın kocasıyla aralarında nikâh devam eder mi? Malum onların da iki nikâhı oluyor hem kilisede hem belediyede.  (kocası Müslüman olmasına sıcak bakmadigi için araları iyi değil) Şimdi bu kadın soruyor: Kocam ile evli kalmaya devam edemez miyim? Çocuklar ne olacak? Müslüman oldum İslâmî usûlle nikâh yapalım desem zaten yaklaşmaz. Ben ne yapabilirim? Nikâhı nasıl yapabilirim? Ya da boşanmam mı gerekiyor? Bu hususta yardimci olabilir misiniz? 

Hurmetlerimle.

Soru: Yusuf tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Değerli kardeşim;

İhtida edip Müslüman olmuş bir kadının gayrimüslim kocayla evliliği devam etmez.

Derhal / otomatikman ayrılık vâki olur.

Çünkü Müslüman bir erkek Kitâbî (Hıristiyan veya Yahudi) bir kadınla evlenebilir ama, Müslüman bir hanım suret-i kat’iyyede / kesinlikle Kitâbî de olsa gayrimüslim bir erkekle nikâhlanamaz / evlenemez. Evli ise bu evliliği sürdüremez. Bu birlikteliğin hemen son bulaması gerekir. Yoksa ilişkileri zina hükmünde olur.

Bu meselelere dair açıklamalar var sitede. Siz bulamamış olabilirsiniz. Bir tanesinin linkini vereyim, dikkatlice bakıp okursunuz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/805-ehli-kitap-ile-nikah-dari-harpte-banka-faizi.html

Go to top