Selamun aleyküm hocam  ben namaz kılarken ve abdest alırken bazen öyle oturup dinlendiğim zamanlarda kalbime bazen söylemek bile istemiyorum ama kalbime keşke  hristiyan  olsaydım gibi kelimeler geliyor bu beni tövbe dinden çıkarır mı çok düşünüyorum bunu yardımcı olursanız sevinirim hayırlı günler hocam 

Soru: Ferhat tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Sözünü ettiğiniz durum, kalbinizin imanla dopdolu olduğunun bir nişanesidir. Eğer siz imansız olsanız böyle endişe duymazdınız. Aklınıza gelen düşünceler şeytanın vesvesesinden ibarettir. Bu ve benzeri düşüncelere / şeytanî veseveselere itibar etmeyecek, kesinlikle bunları dile getirmeyip kalben reddedecek ve onun şerrinden Allah’a sığınacaksınız.

Bu mevzuda dikkat edilecek iki husus var:

1. Aklınıza gelen bu vb. vesveselerden / düşücelerden dolayı kendinizi sıkıp zora sokmayın, kat’iyyen üzerinde durmayın.

2. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, aklınıza gelen bu düşünceler size ait değil şeytana mahsus vesveselerdir. Eğer bu düşünceler size ait olsaydı, zaten bu şekilde üzülmezdiniz. Demek ki bu düşünceler sizin değil şeytanındır. Yok hükmünde kabul edin. Hiçibir değer atfetmeyin. Bir an evvel sür’atle bu illeti atın üzerinizden. Rabbim af ve afiyetler ihsan eylesin.

Ayrıca aşağıdaki linklerdeki yazıları dikkatle okuyun, gereğini yapmaya çalışın, yeterli olur inşaallah…

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2777-kalbe-gelen-kotu-dusunceler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3778-itikadi-esaslarda-vesvese-illeti-hukmu-ve-caresi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1934-imani-takviye-ve-vesveseden-kurtulmak.html

Go to top