selamünaleyküm sayin hocam ben bir soruyla karsilastim ve net olarak icinden cikamadim soru su Şüphesiz ki, Allah her yüzyılın başında bu ümmete dinî işlerini yenileyecek bir müceddid gönderecektir.hadisi serifine dayanarak 33 ve son müctehid olarak kabul ettiginiz kisi neye dayanarak son müctehid her yüz senede bir müctehid gelecegini söylüyor hadisi serif diye bi soruyla karsilastim ve cevap olarak ta hadis ve ayete dayali bi cevap isteniyor simdiden tesekkür ederim allah razi olsun

Soru: İbrhm Türkyılmaz tarafından yazıldı. Kategori: Soru – Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Değerli kardeşim;

Öncelikle şunun bilinmesi lazım; söz konusu mesele, öyle ulu-orta konuşulup tartışılacak, bizim sizin gibi sıradan insanların üzerinde fikir yürütecekleri bir husus değildir. Doğrudan Sünnetullah’a merbut olarak tecellî eden bir vakıadır.

Ancak şu da gözardı edilemeyecek bir hakikattır ki, maalesef insanımız bu vb. mevzularda konuşmayı seviyor! Bilsin bilmesin lâf etmekten kendini alamıyor. Nitekim sizden önce de sitemize bu meselelerle ilgili sorular geldi ve karınca kadrince cevaplamaya çalışmış idik. Aynı şeyleri tekrarlamanın bir anlamı da gereği de yok. Lütfen aşağıda vereceğimiz linklere bkz. dikkatlice okuyunuz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4416-muceddid.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1065-dini-soru.html

http://www.halisece.com/tarih/94-abdulhamid-hanin-asaleti-ve-muceddidligi.html

Radıyallâhu annâ ve anküm ve an kâffeti’l-mü’minîn…

Go to top