Bankaya vadesiz hesaba para yatırmak

Selamun aleyküm hocam

1-Paralarımızı güvenlik amacıyla devlet bankalarının vadesiz hesabına yatırabilir miyiz.Bu para öyle yüklü bi para değil.Uzun süre hesap da kalmayacak.

2-Bir de ptt hesabına paralarımızı yatırabilir miyiz?Uygun mudur?

Soru: Erkan canlı tarafından yazıldı. Kategori: Soru – Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Bilindiği üzere faiz, gün geçtikçe daha büyük bir mesele olmaya devam ediyor, hatta diyebiliriz ki, devletin de milletin de en ağır problemlerinden biridir. Dua edelim; Allahu Teâla Ümmet-i Muhammed’i ve evladını bu ve benzeri belalardan muhafaza buyursun.

İnsanlar tabii olarak parasının-malınızın güvende olmasını ister. Maalesef, bankalar dışında da böyle bir güvenlik hemen hemen yok gibidir. Bunun için öncelikle, hiç olmazsa adı faizsiz olan bir bankayı tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ancak “adı faizsiz” ifadesine lütfen dikkat ediniz. Yani sözde faizsiz… Çünük gerçekten faizden arınmış bir bankadan söz etmek neredeyse imkânsızdır.

Binaenaleyh her şeye rağmen bankaya bulaşılması halinde, onların ekmeğine daha fazla yağ sürmek gibi bir tutum içinde de olmamalıyız. Bankayla zarurî/zorunlu ilişkimizden ortaya çıkan parayı da asla onlara bırakmamalıyız. Alıp, bize helal olmadığı için üçüncü kişilere veya kurumlara devredebiliriz. Malum, sadaka niyeti de taşıyamayız.

Paranın bankalara faizsiz yatırılması ise, bile bile onlara bu kurumlara destek olmaktır. Mümkünse bunu yapmamaya çaba göstermeliyiz. Tabii zaruri-mecburi durumlar müstesna…

PTT hesabı da aynı kategoriye girer, eğer orada da faiz muamelesi cari ve mer'i ise... Ki, kaçınabilecekleri kanaatinde değilim. Çünkü aynı devlet sistemine tabidirler.

Rabbim (c.c.) rızasına uygun yaşamaya cümlemizi muvaffak kılsın.

Meseleyle ilgili detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linklere de bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1943-bankalarda-vadesiz-mevduat-hesabi.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1336-bankalarda-vadeli-hesap-actirmak-caiz-mi.html

Go to top