Aklıma istemediğim şeyler geliyor: Vesvese

Dua ederken dilimden güzel şeyler söylerken aklımdan o istediğim durumun gerçekleşmediği kötü durum aklıma geliyo ve duam bitip amin deyince sanki o aklımdan geçenlere amin demişim gibi hissediyorum ve üzülüyorum. Mesela dilimle Allah'tan kardeşim için güzel şeyler isterken aklımdan o durumun gerçekleşmediği ve kardeşimin kalacağı o zor durum aklıma geliyo hemen ve dua sonunda amin deyince de sanki o kötü durumu istemişim gibi hissediyorum. Bu bir vesvese midir ? Vesveseyse bundan nasıl kurtulabilirim? Şimdiden teşekkürler

Soru: Mehmet avcı tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Selamün aleyküm.

Senin de itiraf ettiğin gibi bu bir vesvesedir, Şeytanî bir illettir, at onu içinden ve kurtul bu hastalıktan. Bu halinden dolayı üzülmen de o kötü düşüncelerle alakanın olmadığının, kalben bunları kabul etmediğinin bir emaresidir.

Yapman gereken, sitenin arama penceresine “vesvese illeti” yazıp tarat ve vesveseyle ilgili çıkan yazıları dikkatle oku. Allah’ın izniyle hiçbir şeyin kalmaz. Kalırsa da kendi zaafiyetinden dolayıdır, bunu da giderecek olan gene kendinsin, kendi sağlam iraden. Yoks bir başkasının faydası olmaz, bunu böyle bil.

Sitede vesvese yazılarını tarayacaksın ama, ben sana birkaçının linkini vereyim, hemen ilk etapta onları dikkatlice oku:

http://www.halisece.com/islami-makaleler/859-seytani-bir-illet-v-e-s-v-e-s-e.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4590-zaman-zaman-kalbe-gelen-kotu-dusunceler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4726-vesvese-illeti-obsesif-kompulsif-bozuklug-ve-nikahla-ilgili-bazi-meseleler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4702-kendi-imanindan-suphe-etmek-2.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4621-umitsizlik-ve-vesvese.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4345-kufur-olan-sozlerin-akildan-gecmesi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/4206-vesvese-hastaligina-kapildim-cok-korkuyorum.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3870-o-kadar-vesveseliyim-ki.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3778-itikadi-esaslarda-vesvese-illeti-hukmu-ve-caresi.html

Go to top