Kendini erkek gibi hisseden kadın

Esselemü aleyküm

Hocam kadın kendini erkek gibi hissediyorum diye cinsiyet değiştirebilir mi?

Soru: İsmi mahfuz bir okuyucu tarafından soruldu. Kategori: Soru – Cevap

*******

Ve aleyküm selam hocam;

Benzer soru daha önce yazdığım bir siteye de gelmiş ve şöyle cevaplamış idik:

“Homoseksüelliğin dinimizde yeri yoktur. İslâm’a göre erkek erkektir, kadın da kadındır… 

Kendini erkek hisseden kadın, kadın hisseden erkek dinen de tıbben de psikolojikbakımdan hastadır, cinsi bir sapma içerisindedir; bu gibilerin tedavi edilip, doğru yola kavuşmaları temin edilmelidir. Bedenen ârızalı ve hasta olanlar tedavi gördüğü gibi, ruhen hasta olanların da tedavi edilmesi lazımdır. İslâm dini bu sapıklığa ve şaşkınlığa hiçbir şekilde izin vermez. 

Kadın olsun erkek olsun, insanların fizyolojik ve biyolojik bir durumu, duruşu vardır. Mesela kadın olarak yaratılmış bir kişinin erkek olma isteği, tamamen psikolojik bir durumdur, ârızadır, hastalıktır ve biraz önce de ifade ettiğimiz gibi tedavi olmayı icap ettirir. Ya da bir erkeğin böyle bir düşüncesi var ise, onun da gene tedavi olması gerekir. 

Aslında bu ve benzeri haller, insanda geçici bir düşüncedir. Meseleye böyle bakmamız, bunu böyle bilmemiz lazım. Allah (c.c.) insanı yaratırken erkek ve kadın diye iki ayrı cins olarak var etmiştir. 

Şayet kişinin düşüncesinde karşı cinse geçme isteği var ise, burada, tedavi ile iyileşebilecek-düzelebilecek bir hastalık söz konusudur. Tedavisi de erkeği kadın, kadını erkek hale getirmek için ameliyat yapmak değil, erkeğe erkek olduğu şuurunu, kadına da kadın olduğu idrâkini verebilme yoludur... Yani psikolojik -varsa takviye olarak ilaçlarla- tedavi yöntemidir.

Eğer hilkaten / doğuştan “hunsâ” (ruhen değil bedenen çift cinsiyetli) olursa, ağırlık hangi yönde ise, hüküm o cinse göre olacağı için o yönde bir operasyon söz konusu olabilir. Aksi halde vücut olarak kadın olan birisinin, ameliyatla erkek olmasına; erkek olan birisinin de kadın olmasına dinimizde asla cevaz yoktur. Böyle bir operasyon kesinlikle haramdır.” 

Buna ilave edecek farklı bir şey yok. Meselenin cevabı bundan ibarettir.

Allah’a emanet olun.

Go to top