Hocam selamün aleyküm; nasılsınız, iyisiniz inşallah. Hocam acil lazım olduğu için rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Akaid dersinde işlyeceğiz de bi malumat lazım, zaman kısıtlı olduğu için, sizden yardım taleb ediyorum. Bu dört büyük halife hakkında malumat var mı abi? Nerde ne zaman doğdu, ne zaman vefat etti, hılafet müddetleri, anne baba isimleri, İslamiyyetle alaklaı sözleri; yani kısaca nüfüs cüzdanları gibi bi malumat var mı abi veya nerden bulabiliriz? Talebelerimize anlatmak istiyorum da, ilk siz geldiniz aklıma… Zaman kısıtlı olduğu için iştiyakla bekliyorum abi cevabınızı… Abi Allah razı olsun, hayırlı akşamlar abi, selam ve dua ile… 

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Söz konusu bilgilere, siyer ve İslâm tarihine dair eserlerin Hulefâ-i Râşidîn dönemlerine ait ciltlerinden ulaşabilirsiniz.

Mesela kütüphanenizde varsa “Doğuştan Günümüze BÜYÜK İSLÂM TARİHİ”, onun 2’nci cildi tamamen bu döneme aittir. Sorularınızın bütün cevaplarını burada bulabilirsiniz.

Ayrıca Mustafa Asım Köksal’ın “İslâm Tarihi”nden, Ahmed Cevdet Paşa’nın “Kısas-ı Enbiya ve Tevarih-i Hulefa”sından, Abdurrahim Zapsu'nun "İslâm Tarihi"nden, Şemseddin Ahmed Efendi’nin “Dört Büyük Halife”sinden de faydalanabilirsiniz.

Keza, varsa Kütüphanenizde, “İslâm Ansiklopedisi” de rahatlıkla yararlanabileceğiniz kaynaklar arasında sayılır.

Eğer adını zikrettiğimiz bu kitaplar kütüphanenizde yoksa, mutlaka temin edip bulundurmanızı tavsiye ederim. 

Bilmukabele tekrar selam ve dualar...

Go to top