s.a muhterem hocam. birkaç arkadaşıma anlata anlata bitiremedim bu günün tehlikesini. kutlayacaz da kutlayacaz. hem kutlarız hem de müslümanız. bi gün eğlendik diye dinden mi çıkılır saçmalama dediler hep. yılbaşında eğlence düzenleyenler veya evlerinde o güne özel birşeyler yapan dinden çıkmazmı? bunlara kafir denir mi? teşekkür ederim şimdiden 

*******

Ve aleyküm selam muhterem;

Onca yılbaşı yazılarının ardından bu da sorulur mu yani? Açın, bakın, okuyun, üzerinde tezekkür-taakkul ve tefekkür edin. Neyin ne olduğunu, ne olacağını gayet net olarak görürsünüz. Burada göremeyenler de, öbür tarafta gözlerden perde kalkıp her şey ayan-beyan olduğunda mutlaka görürler. Bunda kuşkuları olmasın.

Meseleyi illa da küfür-iman moduna sokup ‘bunlara kafir denir mi’ noktasına irca etmenin bir mantığı ya da yararı olur mu? O durumdaki kişi, şu anda zayıf da olsa bir imana sahip bulunsa bile, bu iman onu son nefese taşıyabilecek mi?

Dolayısiyle insanı imansızlık uçurumuna sürükleyen büyük, tehlikeli ve kendisinde küfür kokusu-sıfatı bulunan bu günahlardan kaçınmayacak mıyız? Onların sonucu neyi getirir, neyi götürür? Sırtında onları taşıyan kişi, bu âlemden iman götürebilir mi? Bunlar çocuk oyuncağı değil ki! İyi düşünmek ve dikkatli olmak zorundadır mü’min!

Lütfen yazılanları dikkatle okuyun, okutun, anlamaya çalışın, çevrenize de anlatın! Komprimenin de komprimesini beklemeyin, olmaz mı? Çünkü bu gibi meselelerde kişiye hemen kafirdir, mü’mindir demek, insanı yanlış neticelere götürebilir. İnce mevzular… O bakımdan muhatabı, hadiseyi enine-boyuna-derinliğine inceleyecek, sık dokuyup ince eleyeceksin ki, şayet illâ bir hüküm vermen gerekiyorsa, ondan sonra bu budur, şu şudur diyebilesin. Boyacı küpü gibi olmaz bu işler…

Go to top