Selamun aleyküm hocam

Hocam çay bahçesi ya da kafe gibi biryer açmak istiyoruz ama burada insanlar aileleriyle gelicekler kadın erkek oturulacak böyle biryer açmak caiz olur mu.ya da bir lokanta da aile bölümü açıp orada farklı aileler gelip yemek yiyecekler.böyle bir durumda doğal olarak kadın erkek yine karışık bir yer olacak .böyle biryer açmamız caiz olur mu.Allah razı olsun

*******                  

Ve aleyküm selam.

Peki ben sana sorayım: O tür bir işletme öyle olmazsa nasıl olacak? Halihazırdaki uygulamalar nasıl? Zaten böyle değil mi? Buralarda haremlik-selamlık uygulanıyor da bizim mi haberimiz yok? Aile bölümü var bu mekânların, öyle değil mi? İslamî hassasiyeti olan dindar aileler kendi mahremiyetlerine kendileri riayet edecek elbette… Sen onların başında bekçi veya çoban değilsin ki… Şayet dikkat etmezlerse, bunun da mes’uliyeti  niçin işletmeci üzerine olsun? Kimse kimsenin günahını-vebalini yüklenmez. Yeter ki sebep olmasın.

Açtığın yer-mekân, adı üstünde çay bahçesi ya da kafe. Bar değil, gazino vs. değil. Neticede helalinden yeyip içmeyle alakalı bir müessese… Gelen müşteri, belli bir usul ve edep dâhilinde yiyeceğini yeyip içeceğini içip gidecek. Öyle değil mi? Ama bu arada bir takım haramlara bulaşır, işlenmesine önayak olursan şayet, haliyle onların vebali de sorumluluğu da senin üzerine olur! Bunu da söylemeye bilmem gerek var mı?

Nesini soruyorsun ki bunun sevgili Kumcu? 

Go to top