Hocam Selamun Aleykum Size birşey sormak istiyorum. Rüyamda birşey duydum Menilleh aslında önceside vardı, ondan tam emin değilim, ama İllallahu millet gibiydi hemen uyandım. Ben arapça bilmem açıklarsanız memnun olurum. Allah razı olsun.

Telefonun hışmına uğradık yanlış yazın olmuş hocam şöyle. İllallahu menilleh

Hocam bir yere bağlı değilim ama kendimce zikir e başladım.

Hocam. ALLAH aşkına bir cevap lütfen.

Kadriye Mutlu – Facebook 

*******

Ve aleyküm selam.

Değerli kardeşim;

Rüyadan, rüya yorumundan anlamam, dolayısiyle o işle meşgul değilim. Bu hususta bildiğim bir şey varsa, o da rüyayı hayra yormanın sünnet olduğudur. O halde sizin rüyanız için de ‘hayırdır inşallah, hayr olur’ diye temennide bulunalım.

Size de tavsiyem, üzerinde durup kafanızı-kalbinizi bununla meşgul etmeyiniz. Uyanıkken elde ettiklerinize, duyup gördüklerinize itibar ve itimat ediniz.

Duyduğunuzu ifade ettiğiniz cümle, kısaca “Allah’tan (geldik), Allah’a (gidiyoruz)” diye ifade edilebilecek bir kelâm. Yani bir nevi biz Müslümanların, bir kardeşimizin vefat haberini aldığımız zaman söylediğimiz Kur’an-ı Kerim cümlesine benziyor. Ne diyoruz; “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn”. Yani, “Biz Allah'a aitiz ve sonunda O'na döneceğiz.[Bakara suresi, 156]

Rüya hakkında bilmek istedikleriniz için lütfen, sitemizdeki yazılardan aşağıda linklerini verdiklerimize dikkatlice bir göz atınız, okuyup anlamaya çalışınız.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1262-ruya-tabiri.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2590-ruya-ile-amel-meselesi.html

Rabbim cümlemizden razı olsun.

Not: İletiniz tarih olarak ‘Perşembe günü’nü gösteriyor ama, her ne işse benim listeme bugün, hatta biraz önce düştü. Elimizde olmayan bu vaki gecikmeden dolayı özür dileriz. H.E. 

Go to top