Hocam selamınaleyküm; Sizlere bir sorum olacak. Ben sakal bıraktım bir tutam civarında büyüdü. 5-6 ay bu sekılde durabılırım. İşlerim gereği sakal bırakmamda bir sakınca yok. Ben sakalımı sünnete uygun bır sekılde bırakıp , sakal duası yaptırmak ıstıyorum. En azından bu sünneti genç yaşımda erkenden işlemek istiyorum.Ölümlü dünya normalde emekli olduktan sonra bırakmıyı dusunuyordum ama o zamana yaşayacağımız ne malum... Bu yüzden sakalımı bıraksam, duası ettirildekten 1-2 ay son kesmemin bir mahsuru olur mu ? Yani bir kardeşimiz sunnet gayr-ı muekked dedi. Terkinde de sunnet işlemıs olursun dedı.Bende size bır danışmak istedim. Mehmet Albayrak – Site

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Bilindiği üzere dinimizde sakal sünnettir. Arkadaşınızın dediği gibi gayr-i müekked bir sünnet değil, Sünnet-i zevâid’dendir. Yani ibâdete değil âdete taalluk eden; uyulması güzel, terki de mubah olan sünnetlerdendir.

Sitemizde sakalla ilgili pek çok soru-cevap-açıklama vardır. Lütfen arama penceresine “sakal” yazıp entere basınız. Karşınıza başlıklar halinde üç sayfa yazı çıkacaktır. Bunlardan en az on tanesi sakalla ilgilidir. Onlara bkz. ve mutlaka dikkatlice okuyunuz. Ona göre istikametinizi-tutumunuzu tayin edersiniz.

Tamam mı değerli kardeşim? 

Go to top