Selamün Aleyküm abi;

Öncelikle Ramazan-ı şerifiniz hayırlı mübarek olsun. Nasilsiniz iyi olmanızı Hazret-i Allah'tan şu kutlu günlerin hürmetine dilerim.

Abi sitenizden mahrumuz, girilemiyor, en kısa sürede açılmasını ilim ehli olarak istifade etmeyi sabirsizlikla bekliyoruz.

Abi, musadenizle iki sorum olacaktı:

1.Kalabalik oluyor çocugum küçük olduğundan rahat vermediği icin mukabeleye gidemiyorum. Fakat komşularımızın israrlariyla sadece yakin komşular arasinda kurulan bir gruba çağırdılar, ben de kırmak istemediğinden gittim. Ama mukabeleyi, kıratları muhtelif seviyelerde olan komsularimizla okuyoruz, tabii ki yanlış ta okudukları oluyor; harf hatası hareke hatası vb. Ben de ayıp olur diye mudahil olup duzeltemiyorum. Boylelikle takip edenler de hatalı takip etmiş oluyor. Çogunlukla 15 sayfa ben okursam diger üç kişi de öbür sayfaları okuyor. Bu hatalı okumayı duzelttirmedigim ve uyarmadigim için bana günah olur mu, ne yapmamı onerirsiniz?

2: Allah izin verirse yakında ikinci oğlum olacak, dua buyurun Rabbim salihlerden, zahidlerden eylesin, âlim ve ariflere benzesin onların ahlakıyla ahlaklansin. İnsAllah isim hususunda Zahid Fatih dusunuyorum. Hayirlari fetheden diye düşündüm abi, uygun bir isim olur mu sizce? 

Selam ve dualarimiz ile. Allaha Emanet Olunuz abi.

hadime hadime - gmail

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Güzel dualarınız için şükranlar, cümlemiz adına hudutsuz ‘amin’ler...

Bilmukabele hayır dualarımla ben de sizlerin Ramazan-ı şerifinizi tebrik ederim. Cenab-ı Hak cümlemize ve bilcümle Ümmet-i Muhammed’e bu mübarek ayın rahmet-mağfiret ve feyz u necatinden azami derecede istifade ve isitfaza nasip eylesin.

Sitemiz maalesef halen açılmadı. Ben de sıkılmaya başladım. Bakalım hayırlısı…

Sorularınıza gelince…

1- Allah (c.c.) mukabelenizi-hatminizi rızasına muvafık ve makbul eylesin. Tilavet esnasındaki hatalara müdahale etmeniz, öğretip düzeltmeye gayret göstermeniz icap eder. Aksi hal, mes’uliyetten uzak olmaz, vebâl altında kalabilirsiniz. O bakımdan bütün ibadetlerimizde dua ve ilticamız; Rabbimizin, kusurumuzla-küsûrumuzla, noksanımızla-nisyanımızla, hata ve isyanımızla birlikte ahsen-i kabul ile makbul buyurması, olmalıdır. 

2- Rabbim size de bebeğe de sıhhat ve afiyet üzere sağlıklı doğum nasip etsin. İsmini de cismini de mübarek kılsın, hidayet-i kâmileden ayırmasın, hayırlı evlat eylesin. 

Go to top