Selamün Aleyküm abi,

Abi izninizle bir kaç sorum olacaktı:

1- Fıtır Sadakamızla, kurslarımızda görevli bir hocaefendiye dini kitap (Tenbihü'l Muğterrîn v.b.) alsak olur mu? 

2- Rahmetli Babam sabah namazından sonra bir yakınımızın rüyasına girmiş.Rüyada; '' Babam hasta yatakta yatıyormuş ve yanında da geçen sene kaybettiğimiz yengem varmış.Babam 'İsmail nerde,ismail nerde' diye soruyormuş.''

Rabbim hayra getirsin,bu rüyada neye gelir abi? 

Kuranı Kerim hatmi falan yaptık.Birde Kurban kestirmek istiyorum, vefat etmiş biri için Kurban kestirilebilir mi? 

Sitenizinde açılmasını sabirsizlikla bekliyoruz.Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun.

Selam ve dualarimizla, dua bekleriz. İsmail İsmaile - Gmail

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

1. Evet, fıtır sadakasıyla ismini zikrettiğiniz kitap gibi muteber bir dinî eser de alınıp verilebilir fakire, caizdir... Lakin fıtrayı, çoğunluğun kavline uyarak nakit vermek ya da fakirin ihtiyacını gözetmek daha uygun olur. Nakit ödediğimizde, kişi dilerse kitap alır, dilerse bir başka zaruri ihtiyacı için harcama imkânını elde etmiş olur.

2. Rüyadır, üzerinde durmaya değmez; ‘hayırdır inşaallah’ deyip hayra yormak en iyisidir. Bu cümleden olarak hatim yapıp sevabını ruhuna hediye etmeniz güzel olmuş. Onun adına hayır-hasenat da yapabilirsiniz, hatta imkânınız nisbetinde yapmalısınız. Ayrca söylediğiniz gibi kurban kesip sevabını da bağışlayabilirsiniz. Bazı ahmakların dediği gibi kurbanı ölüye kesiyor değilsiniz ki, Allah için kesip ecrini ölene bağışlıyorsunuz. Niçin kesilmesin? Elbette kesebilirsiniz.

3. Site şimdilik açıldı. Hayır dualarınız için teşekkür ederim. Bakalım hayırlısı…

 

Vesselâm…

Go to top