1. Talak

selamun aleyküm hocam kinayeli olarak boşanan kimse bain talak oluyor küçük ayrılık nişanlıyken oldu 3 4 ay sonra yine bi ayrılık oldu fakat ayrılık olduktan sonra tekrar nikah kıyılmamıştı diğer ayrılık talak sayılır mı bazı hocalar kinayeli ayrılıktan sonra nikah düştüğü için nikahı olmayan birini boşayamazsın diyor Allah rızası için ayrıntılı cevap verin burda yazmıyor diğer ayrılığın talak sayılıp sayılmayacağını anlayamıyorum  Allah razı olsun

Soru: Ayşe tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

2. Talak

selamun aleyküm hocam bain talak meselesi yazınızıda okudum hediye adlı kullanıcının sorduğu soruyu soruyorum orda bu cevabı bulamadım kinayeli boşama olmuş bir çift tekrar nikah kıydırmasık çünkü nişanlıydık ama evlenmeden önce kinayeli ayrılıktan 3 ay gibi bir sürede yine ayrıldık kinayeli boşamadan sonra nikah düştüğü için diğer ayrılık talak sayılır mı  Allah razı olsun 

Soru: Ayşe tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

3. Soru

saygıdeğer hocam sorularıma cevap bekliyorum

Soru: Ayşe tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Bâin talak meselesini detaylı ve doğru olarak kavrayabilmek için lütfen aşağıdaki linki dikkatle okuyunuz:

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2041-bain-talak-meselesi.html

Orada da görüleceği üzere bâin talakla boşanmaya, beynûnet-i suğra denir; tekrar evlilik, ancak iddet sonunda yeni bir mehir, yeni bir nikâhla ve karşılıklı rıza ile mümkün olur. Kadın istemezse bu da olmaz, zira artık serbesttir. Ama adam istiyor, kadının da gönlü varsa, evlilikte tercih ilk kocanındır.

Beynûnet-i kübra’da yani üç talakla boşamada ise, kadın bir başkasıyla evlenip normal yolla ayrılık (ölüm ya da boşama-boşanma) olmadan tekrar evlilik mümkün olmaz.

Sizin durumunuza gelince… Anlattığınıza göre kinyevî yolla yani bâin talakla (iki talakla) boşanmış, iddeti tamamlayıp yeni bir nikâhla evlilik yapmadan bir talak daha yaşamışsınız. Tabii ki bu talak da geçerlidir. Dolayısiyle üç talakla ayrılmış, evliliği bitirmişsiniz. Bunun şakası-makası da, lâmı cimi de olmaz. Bu iş çocuk oyuncağı da değildir. İşin özü ve özeti budur. Meseleyi daha fazla uzatıp sündürmenin bir anlamı da, faydası da yok.

Üç talak meselesi hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linklere bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/802-uc-talaktan-sonra-yeniden-evlilik.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/797-uc-talak-meselesi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2978-talakla-alakali-bazi-meseleler.html

Go to top