selamün aleyküm  ben özel bir şirkette muhasebeciyim.. 2 yavrum var..çocuklar her sabah işe giderken arkamdan ağlıyorlar.onları sabah uyku sersemiyle kaldırıp anneannelerine bırakıyorum ..   çocukların hakkına girmiş oluyormuyuz?

Soru: emriye tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Öncelikle hatırlamamız gereken gerçek; İslâm hukukunda kadının, çalışma mecburiyeti yoktur. Ne kadar zengin ve varlıklı olursan olsun, onun geçimini-nafakasını kocası temin etmek zorundadır.

Ancak kadın, herhangi sebeple çalışmaya mecbur kalmışsa, tesettürüne, edebine-ahlâkına, harama-helâle riayet ederek müsait yer ve şartlarda tabii ki çalışabilir. Fakat bu hiçbir zaman zaruret / zorunluluk sınırlarını aşmamalı, keyfe keder bir çalışma durumu olmamalıdır.

Eğer çalışmaya mecbursanız, geçiminizi kendiniz temin ediyorsanız yapacak bir şey yok; dolayısiyle çocukların hakkına girme gibi bir durumdan da söz edemeyiz. Ama çalışmaya mecbur değilseniz, yerinizin eviniz ve çocuklarınızın yanı olduğunu da herhalde söylemeye bile gerek yok. Bunu yapmadığınız takdirde, haliyle çocuklarınızın hakkına girmiş, vebâl altında kalmış olursunuz. 

Go to top