hocam hanefi mezhebine göre mürted olanın nikahı düşüyor.tecdidi iman yapınca nikah geri gelmiyor.şafii de nikah geri geliyor.peki hanefi mezhebine göre evli olan bir aile bu durumda şafiiye göre nikah kıysalar mürted olunca tekrar nikah kıymadan tekrar nikah geri gelir mi.bu soruyu şu yüzden sordum hocam müsahere konusunda bir türlü karar veremiyorum hürmeti müsahere oldu mu diye.şayet olmuşsa ben bunu anneme babama söyleyemem.şafiiye göre tekrar nikah kıymaları için böyle birşey var nikahınız düşerse hanefiye göre geri gelmiyor.şafiiye göre nikah kıyarsanız tekrar nikah geri geliyor.böyle birşey yapın diyeceğim böyle birşey caiz olur mu.hocam lütfen yol gösterin.bir türlü kafamdan atamıyorum bu olayı.acaba oldu mu olmadı mı.annemi öperken şehvet duymadığımdan eminim ama benim cinsel organımda böyle ufak bi şeyda bile bi uyarma oluyo ama ben herhangi bir şehvet duymuyorum.bu durumda hürmeti müsahere oluyormu diye işin içinden çıkamıyorum.Allah(cc) razı olsun hocam. akif aydın

*******

Bu meselenle ilgili icap edenleri yazdık, senin için daha başka yapılacak bir şey düşünemiyorum. Anlatmaya çalıştığın hususlar da, zaten fıkıhta bilinen basit gerçeklerdir. Zaruret halinde bir başka mezhebi taklit de caizdir. Daha bunun nesini soruyorsun ki be güzel kardeşim?

Senin için diyebileceğimiz tek şey; Allah (c.c.) âcilen şifalar ihsan eylesin. Bu şeytanî hal ve vesveselerden kurtarsın. Bu arada vesvese hakkında kaleme aldığımız yazıları da mutlaka tekrar tekrar okuyunuz, oralarda verilen bilgiler istikametinde tedavi olmaya çalışınız. Ve bir daha da bu vesveselerinle bizi meşgul etmeyiniz!

Selametle…

Go to top