Tesbih namazında hata

Hocam öncelikle Selamun Aleyküm; Başıma şöyle bişey geldi; Çok önceden tesbih namazı kılmıştım, bugünde hatırladığım gibi kıldım ancak namaz bitince farkettim 1-) “Subhaneke+15 tesbih+Fatiha+10 tesbih+Zammı Sure“” şeklinde okumuşum, yani ””Fatiha+Zammı Sure+ 10 tesbih”” olarak okumamışım..ne yapmam gerekli... 2-) Bir de rüku dan kalktığımda 10 kere tesbihat çekmeden secdeye gittim, secdeye başım değdiği anda hiçbişey söylemeden farkedip tekrar ayağa kalkıp 10 kere tesbihimi okuyup Sehiv Secdesi yaptım, bu namaz kabul olmuşmudur yani sehiv secdesi kabul eder mi?  Şimdiden ALLAH razı olsun hocam..

Soru: Ömer tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

1. Okumalarda tekaddüm-tehir durumu olmuş. Sehiv secdesi yapman güzel olurdu. Namaz caiz olmakla birlikte yeniden kılman iyi olur.

2. Okumadığın tesbihleri hatırladığın yerde/rükünde tamamlayıp sehiv secdesiyle namazı ikmâl edebilirdin. Biraz karıştırmışsın. Ancak tesbih namazını yeniden kılacağına göre mesele yok. Allah kabul etsin.

3. Bundan sonra daha dikkatli, daha uyanık, daha şuurlu bir halde durmaya bak namazlarına… Gafletle yapılan ibadetlerin, kılınan namazların fazla bir değeri olmaz, unutma!

Go to top