Sevgili kardeşim;

Gene mesajınız, özel durumlar ihtiva ettiği ve mahremiyet gerektirdiği  için yayınlayamıyoruz.

Sözünü ettiğiniz menhus hâl, tamamen nefis, şeytan ve hannâs kaynaklı bir hastalıktır. Bundan kurtulmanın yegâne yolu, çelik gibi sağlam bir irade ve sahih bir itikattır. Yoksa gerisi laf u güzaftır. "Abdestinden şüphen olmayacak". Sanırım anlamışsındır ne demek istediğimi... O kuruntuların ne kadar boş, batıl, yalan-yanlış, sakat üflemeler olduğunu aslında sen de pekala biliyorsun. Ama kaptırmışsın kendini bir sele, gidiyorsun felakete, farkında değilsin. Bir an evvel toparlan, kendine gel ve hidayet-sadakat-istikamet-teslimiyet üzere sabitlenmeye bak. Yoksa, büyüklerden bir zatın dediği gibi,

"Bu meydan erler meydanıdır, nice kelleler gider, soran olmaz!"

Ben sana burada neyin ne olduğunu anlatacak değilim. Zaten her şey belli. Yüzlerce-binlerce kez anlatılmış, yazılmış, hem de en ehil zevat tarafından... Sözünü ettiğin hususlar, bilinmeyen-kapalı olan şeyler değil ki, hepsi de kuşluk vaktindeki güneş gibi âşikâr!.. Senin derdin, bilmemekten kaynaklanan bir sıkıntı değil. Tamamen halet-i ruhiyenin bozukluğundan... Süfliyatın verdiği iğvâattan kaynaklanan bir durum. Bunun çaresi de, düzelmek... düzelmek... kendini düzeltmekten geçer. Aslında kendi kendinin hekimi olacak, şahsen kendi kendini tedavi edeceksin. Edemiyorsan bir yerlerden yardım da alabilirsin. Fakat şunu bil ki; kendine gelmez, kendine acımaz, iradene hakim olamazsan, sana dünyada hiçibir hoca, hiçbir dr. psikolog-psikiatr yardımcı olamaz. Bunu böyle bil ve derhal toparlanmaya bak! Aksi halde bu kafayla, bu zihniyetle, bu psikoloji ile dünyanı da ahiretini de perişan edersin. Kendine yararın olmaz ki, vatana-millete-insanlığa nasıl hizmet edebileceksin!

Meselenle ilgili detaylı bilgi için lütfen şu linkteki vesvese hakkındaki soruları ve bunlara verdiğimiz cevapları da mutlaka okuyunuz.

http://www.mollacami.net/benzer-sorular-3632.html

 

Go to top