S.a. Hocam merhabalar. Ben küçükken Fazilet Takvimlerinin farklı dört bölgeleye gönderilen nüshalarının arka yapraklarının da farklı içeriklere sahip oldğunu hatırlıyor gibiyim. Ama emin olamadım. Bu işle bizzat ilgilenmiş biri olmanız sebebiyle olarak size sorayım dedim. Nüshalar aynı mıydı yoksa farklı mıydı? M. Mustafa DEMİR

 

*******

Ve aleyküm selam kardeşim, merhabalar…

“Küçükken”den kastınız kaç yaşlarıdır, hangi yıllara tekabül eder, belirtmediğiniz için  bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa, o da, evet takvimin her yaprağının arka yazılarının farklı oluşudur. Aynı olanlar, sadece mübarek gün ve gecelere mahsus ibadetlerin hatırlatılması, muayyen zamanlara-vak’alara ait yazılardır. Bunların dışında kalan bütün yazılar, okuyucunun ihtiyacı nazar-ı dikkate alınarak hemen her sene değişik mevzuları muhtevidir. Ancak her bölgeye ait takvimlerin arka yazıları ayrı değil, aynıdır; onlarda bir farklılık olmaz, olması da gerekmez. 

Hâsılı bu iş, her yıl için bir nevi müstakil kitap çalışması gibi itina ve hassasiyet gerektiren bir meşgaledir. Rabbim (c.c.) halihazır çalışmaları yürüten kardeşlerimize kolaylıklar ihsan eylesin, cümlemizi rızasına muvafakattan ayırmasın.   

Go to top