hocam müslümanın dinine imanına sövmek küfür peki bi hristiyanın dinine ya da  yahudinin dinine sövenin imanına bir zarar gelir mi. Selman Bostancı

*******

Müslüman sövüp sayıcı, küfredici değildir. Sövgü fâcire, küfür kâfire yakışır. Bakıyorum gene tehlikeli sularda dolaşmaya başladın bostancııı”!!! Ne işin var küfürle, sövgüyle?

İnsan içindekini aksettirir. İçi küfür, lânet, sövgü vs. elfâz-ı mezmûme ile dolu ise, ağzından da genellikel o tür sözler çıkar. Atalarımız bu mânâda, “Sirke küpünden bal sızmaz” demişler. At bunları kafandan, çıkart gönlünden kötü düşünceleri, kurtul nefsani ve şeytani vesveselerden “bostancı!”… Bak ne buyuruyor Mevlâmız:

“(Sizler), onların Allah'tan başka tapmakta olduklarına (bâtıllarına-dinlerine-ilahlarına) sövmeyin ki, onlar da bilmeyerek sınırı aşıp Allah'a sövmesinler…[En’âm suresi, 108]

Binaenaleyh bir Müslümanın, ister Hıristiyan olsun ister Yahudi olsun bu muharref dinlerin müntesiplerine, hatta bir putpereste dahi sövüp sayması, küfretmesi her ne kadar itikadî bakımdan onu dinden çıkarmasa da, ahlâkî bakımdan yakışıksızdır, ona layık bir davranış değildir, bu vebâldir. Senin o sövgüne mukabil, onların da senin mukaddeslerine sövmelerinin günahı sana aittir, bunun da azâbı büyüktür. Bu aynen şuna benzer: insan annesine-babasına söver mi, sövmez. Ama, başkasının anne-babasına söverek, karşı tarafın da kendi anne-babasına sövmesine sebep olur. Böylece kişi, kendi ebeveynine sövmüş olur. Tamam mı egsantrik bostancı!”   

Go to top