Selamun Aleykum Halis Amca

YouTube sitesinde gezinirken şöyle bir video gördüm Halis amca..Bunun doğruluğu hakkında size danışmak istedim. Yorumları okuduğumda gerçek veya gerçek değil hakkında birçok yazı var ve beni öğrenmeye teşvik etti. ALLAH'a emanet olun. Hamza Yavaş - İzmir
https://www.youtube.com/watch?v=7VHLVs_WZEQ

*******

Ve aleyküm selam yiğenim;

Sana tavsiyem; bu mevzulara, o tip şeylere kafanı takma. Bunlarla meşgul de olma. Meşgul olursan kafanda bir yumak haline gelir ve kendi kendine gereksiz hülyalara dalar, sıkıntıya girersin.

Ayrıca net’te neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilemezsin. Çünkü sanal âlem âdeta bir bilgi çöplüğü… Belli ki bu video da yine belli bir amaçla bir şarlatan tarafından hazırlanıp konulmuş. Bu çöplüklerde fazla dolaşmanı istemem. İşine bak, derslerine çalış.

Melekler ve cinler de bizim gibi yaratıklardır. Biz onları göremeyiz. Fakat görünmek istedikleri insanlara -Allah’ın izniyle- gözükebilirler, herkese değil. Melekler nurânî ve ruhânî varlıklardır, onlardan bir zarar gelmez. Cinler de ruhanî varlıklardır ama nurânî değil, nârânî yani ateşten yaratılmış varlıklardır. İçlerinde aynen insanlar gibi mü’min-müslüman olanları bulunduğu gibi, kâfir-müşrik ve münafık olanları da vardır. Ancak unutmamak lazım; cinler, biz insanlara göre daha zayıf karakterde yaratıklardır. İradesi kuvvetli insanlara zarar veremezler. Zarar verdikleri insanlar, genelde zayıf iradeli ve manevi açıdan tedbirsiz insanlardır.

Mesela videoda onların evleri olarak sözü edilen yerler var; tuvalet, banyo ve saire… Oralarda cinlerden zarar görmemek için tuvalete-banyoya girmeden evvel okunması gereken duayı mutlaka okumalıyız. Yine çıktıktan sonra okunması tavsiye edilen duayı da unutmamalıyız. Kısacası yemek yerken, su içerken, otururken-yatarken, derse başlarken mutlaka duaları (en azından Eûzü-Besmele’yi) okumalı, şeytanın-cinlerin şerrinden Allah’a sığınmalıyız. Biz tedbirimizi alırsak, onlar bize asla zarar veremezler.

Sitemizde bu mevzularda yazılarımız var. Lütfen onları dikkatlice oku. Mutlaka faydalanırsın. Eğer aklına takılan hususlar olursa, yazın köyde buluştuğumuzda inşallah daha geniş şekilde konuşur, hallederiz.

Söz konusu yazıların linkleri:

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2265-cinler-ve-onlara-dair-muteferrik-bazi-meseleler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2396-buyu-ve-cin-tasallutu.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1335-seytan-cin-midir-melek-mi.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2945-melekler-cinler-cisim-midir-ailede-huzursuzluk.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/3127-nusaybin-cinleri.html

http://halisece.com/islami-makaleler/3125-qur-an-i-kerim-de-nusaybin-cinleri-yle-ilgili-ayetler.html

Go to top