Selamün aleyküm hocam ben 6 yıl önce üniversitede bir gençle tanıştım.ilk başlarda ailem uzak diye karşı çıkmıştı.Aileleri 2013 mayısta tanıştırdık.kasımda da nişanlandık.Nişanlımın memleketine daha yeni gidebildik ziyarete.Evlendiğimizde bizi çatı katına oturtturmak istiyorlar.Sağolsun kayınpederim yine bişeyler yapmaya çalışmış.koltuk takımı yatak almışlar.çatıda 2 oda var.mutfak olarak salonda sadece lavabo yeri yapılmış.yemeği en altkattaki mutfakta yicekmişiz.tamam onada razıyım hocam ama çok alçak çatı.yatak odasında dolap yeri yok zaten.çatının altıdaki katta nişanlıma ait 1 oda daha var ama o da küçük.sığmayan eşyaları oraya koyarız diyo.nişanlım özel sektörde çalışıyo durumlar düzeldikten sonra yada huzursuz olursak kiraya çıkarız diyo.şimdilik böyle olsun diyor.Ailemde bana senin hiç mi hevesin yok perde takacak yeri ve dolap yeri yok diyorlar.elbette benimde hayal ettiğim gibi olmadı.ama onların durumuda malum.alınacak bilezikten vazgeçip kiraya çıkmaya razıyım dedim nişanlıma olmaz diyor.benim ailemde maddi açıdan destek olamadı alınacak eşya ile ilgili.sadece çeyizimi hazırlıyoruz.

Ben ne yapacağımı şaşırdım.Ailem zaten uzak diye nişanlımın benim bulunduğum İLe gelmesini istiyor.Birde diyoloğa fazla girmiyorlar diye üzülüyorlar.nişanlımın anne babası ayrı.2 side 2.evliliklerini yapmışlar

Ben yine arada kaldım.Benim istediğimde kira bile olsa ikimize ait gardrop sığabilecek perdesi takılabilecek mutfağı olan bi evde yaşamak.bana yardımcı olabilirmisiniz hocam.her iki tarafa nasıl davranmam gerekir.çok teşekkür ederim hocam. nilgün

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Madem evliliğin ilk adımını attınız, nişanlandınız; her şeyi ailelerinizle karşılıklı müzakere ederek kırıp dökmeden konuşup anlaşarak halletmeye çalışınız. İstişareyi elden bırakmayınız. Orta yolu bulunuz.

Aslında dile getirdiğiniz hususların hiçbiri hallolmayacak, üstesinden gelinemeyecek meseleler de değil. Hemen hemen pek çok insanın karşılaştığı ve bişekilde çözümler bulduğu türden sıkıntılar… Her şeyi problem etmenin de bir manası yok. Hiçbir şey gökten zenbille iner gibi birden oluvermez. Yavaş-yavaş hepsi düzelir. Yeter ki huzur-sükûn ve karşılıklı musâmaha ve anlayış olsun. Öyle değil mi?

Benim size yardımım-tavsiyem;

Dini açıdan mahzur teşkil etmeyecek bütün noktalarda sabır, sükûn, anlayış, aşırılıklardan uzak, mutedil bir davranştır. Ebeveyninize karşı dikkatli davranıp saygı ve sevgide kusur etmemeniz, gönüllerini kırıcı bir tavır içinde bulunmamanızdır. Haklı bile olsanız problemleri sükûnet-vakar ve sühuletle, zora koşmadan, nezaket ve kolaylıkla çözmeye gayret etmenizdir.

Kolay gelsin. Rabbim hayırlısıyla hitamına erdirsin. Ömür boyu bahtiyar ve bir yastıkta ihtiyar olunuz.  

Go to top