Hocam hayırlı ramazanlar

1) Ben bu istibra konusunda bir türlü çözüm bulamadım. Yurtta öğrendiğimiz şekilde tuvalet kağıdını sarıyorum.40 adım atıyorum bir damlama gelsin diye.sonra kalan damlaları almak için tuvalete gidiyorum. arkasından bastırıyorum uç kısmına uçta kalanlar da aksın diye. bu bastırma işlemin peçeteye hiç damla çıkmayana kadar yapıyorum. peçetede gördüğüm damlalar bitmiş oluyor. bu seferde kalben içinde kalmış gibi hissediyorum. uç kısmında  hafif bir acıyla abdestalmaya çalışıyorum. abdest alırken ve namaz kılarken de ucundan damla akacak korkusuyla iç çamaşırıma değirmeden abdest almaya çalışıyorum. bir günüm bu istibra oldu mu olmadı mıyla geçiyor. Bir de ihtilam olunca artık meni kesilsin diye uyuyorum.kalktığımda kesilmiş oluyor da. yine istibrada bu usülleri yapıyım derken birkaç saatim geçiyor.hatayı nerde yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

2) istincada ayrı bir sıkıntı var. peçeteyle siliyorum. su ile temizliyorum. yine peçeteyle silince bir daha peçetey birşey gelmiş oluyor.az da olsa yine yıkıyorum yine siliyorum. bir daha gelmiş oluyor. beklesem yani akşama kadar yıkamayla uğraşırım ben belli süre sonra çıkıyorum.

Soru: Mehmet Nedim tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

istibra konusu ve istinca (ek)

Mehmet Nedim tarafından yazıldı.

hocam ek bir şey de söyliyeyim. hiçbiyerde tam net anlatmıyor.öksürün bir miktar yürüyün sağınıza yatın diyor da.öyle yaparsam iç çamaşırıma damlamış gibi oluyor peçete sarsam bile.

*******

Sana da hayırlı ramazanlar…

Başlıkta da ifade ettiğimiz gibi senin problemin “istibra-istinca” değil, tamamen psikolojik. Kısacası Şeytanî bir VESEVESE illeti… Bu illetten kurtulmadan ne taharetinden, ne ibadetinden, ne yaptığın diğer işlerinden tatmin olup huzur bulabilirsin. Yapman gereken; artık nasıl edecek, kime ve nereye müraccatta bulunacaksan, rûhen ve fizîken tedavi olmandır. Bu tedavi sürecinde de gene kendine en faydalı olacak olan yine kendindir. Kendine yardımcı olmayana kimse yardım edemez.

Allah şifalar versin.

Bir daha da bize yazma!

Selametle…

Go to top