Bu his vesvese mi?

Hocam yıllar önce Kur'ân okurken bir his geldi, "Elin Kur'ânın mübarek sayfalarına değdi, elini yıka ki kirli bir yere sürüpde saygısızlık yapma diye" sonra elimi yıkadım, sonra bu his arttı zamanla öyle bir duruma geldim ki, elim Kur'âna değer değmez gidip yıkıyordum olurda bilmeden kirli bir yere değerse günaha girmeyeyim diye, şuan Kur'âna dokunamaz hale geldim elim kirlidir diye veya Kur'âna elim değince hemen yıkamam gerektiğinden olurda kirli bir yere değerse Kur'âna saygısızlık olmasın diye bu his yüzünden artık Kur'ân'a dokunamaz oldum, halbuki ben Kur'ân ile uyuyup uyanmak yastığımbaşucunda olmasını isterdim, kendimi kontrol edemiyorum işsizim psikologada gidemiyorum ?

Soru: M.Kınık tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Selamün aleyküm.

Evet, dile getirip sorduğunuz durum tabii ki vesveseden ibarettir. Manevi tedbirlerle beraber psikoloğa da devam edip bir an evvel kurtulmaya çalışınız. Sitedeki vesveseyle ilgili yazıları da mutlaka okuyunuz. Bu hususlarda bize tekrar yazmanıza gerek yok.

Lokman Hekim’in ailesine bıraktığı miras sandığının içinden çıkan şiire de kulak verip sür’atle kendinize bir iş bulmaya gayret ediniz. Ne diyordu o büyük zât:

Ayağını sıcak tut başını serin

Kendine bir iş bu düşünme derin

Vesselâm…

Go to top