Kendi imanından şüphe etmek

Selamünaleyküm hocam. İmanın şartlarına inandığı halde acaba küfür olan bir inancım var mı diye şüphe edip acaba şu an imanım geçerli midir diye şüphe eden kişi dinden çıkar mı?

Soru: Şahin tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Öncelikle bu rahatsızlığın adını kolayalım, hastalığı teşhis edelim. Ki, hiç ŞÜPHEN olmasın, bu bir VESVESEdir. Neticesi felakettir; çaresi, bir an evvel, hiç vakit kaybetmeden bundan kurtulmaktır. Çünkü;

Şüpheyle iman bir arada bulunmaz. “Zıtlar içtima’ etmez”, aynı anda aynı yerde beraber olamaz. Ateşle suyun, gece ile gündüzün, nurla zulmetin birlikteliklerinin mümkün olmadığı gibi…

O bakımdan, İmanın şartlarına inandığı halde acaba küfür olan bir inancım var mı diye şüphe edip acaba şu an imanım geçerli midir diye şüphe eden kişi”; hiç kuşkun olmasın, dinden çıkar! Zira bu noktada şüphe etmek caiz değildir, eden kâfir olur. Hakiki mü’min, şimdiki halde de, gelecekte de, hatta son nefes dâhil ölünceye kadar imanı hakkında hiç şüphe etmemelidir.

Aslında bunlar, daha önceki cevabî yazılarımızda en hurda teferruatına varıncaya kadar ele alınıp lime-lime edilmiş meseleler… Lütfen sitede aramadan bunları soru diye yazıp göndermeyiniz. Detaylar için lütfen aşağıdaki linkleri dikkatlice okuyunuz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2000-imanda-suphe-felaketi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3778-itikadi-esaslarda-vesvese-illeti-hukmu-ve-caresi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1934-imani-takviye-ve-vesveseden-kurtulmak.html

Go to top