Selamün Aleyküm Halis Hocam, saygılarımı sunar bu güzel hizmetlere vesile olan ellerinizden öperim.  Sorum şu ki;

http://www.farukinet.com/kitab_mektubat.asp adresinden Mektubat-ı Şerife yi okumaya gayret ediyorum. ama sap ile samanın birbirine karıştığı bu dönemlerde kaynak okumaya da korkmuyor değilim, bunu size danışmak istedim. Bu kıymetli eseri bu adresden okumaya bir behis var mı ? (Mektubların içeriği değiştirilmiş, tahrif edilmiş olma olasılığına binâen..) Rabbim rıza-i şerifinden ayırmasın sizleri, hürmetler...

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Sözünü ettiğiniz linke baktım. Mütercimin kim olduğu belirtilmemiş ama, üslûnbundan anladığım kadarıyla Abdülkadir Akçiçek’e ait terceme. Okunabilir. Fakat bildiğiniz gibi hiçbir terceme aslının aynı değildir, olabilecek terceme hatalarının yanında, bir bakıma mütercimin durumunu (fikrini-ilmi irfani seviyesini) da aksettirir. O bakımdan biliniyorsa en güzeli, bir kitabı aslından okumaktır, aksi halde okuyup anlatanlardan dinlemektir.

Maamafih, söz konusu eseri de kafanızı karıştırmayacak tarzda, anlayabildiklerinizi okumanızda bir mahzur olmaz. Sizi aşan noktalara dalmamak kaydıyla… Çünkü tasavvuf kaalden ziyade, malumunuz, hâl işidir. O mektupların her bireri, farklı makam ve mevkilerde yazıldığı için, herkesin her noktayı hakkıyla anlayıp kavrayabilmesi zordur, hatta mümkün olmaz. 

Go to top