Hocam selamun aleykum.
Nette dolaşırken sitenizi tesadüfen gördüm.
Benim eşimle ilgili çok ciddi sıkıntılarım var. Boşanmak üzereyiz. Evi terk edip giden eşimin eve dönmesi, aramızdaki sorunların halledilmesi, aramızda sevgi ve muhabbet olması için; tilavet secdeleyile iltica etmenin çok faydalı olduğunu duymuştum. Tilavet secdeleriyle iltica nasıl yapılır, detaylıca anlatabilir misiniz?
Bir de siz bana bu konuyla alakalı olarak neler yapmamı tavsiye edersiniz. Nette bir sürü şey yazılmış vebale girmek istemiyorum.
Allah rızası için sorularıma cevap yazar mısınız? cengiz
*******
Ve aleyküm selam kardeşim;
Öncelikle Rabbimden ailenizle aranızın ıslahını niyaz ederim. İnşaallah sıkıntınız boşanma ile noktalanmaz, bir ve beraberce bahtiyar ve ihtiyar olursunuz.
Secde ayetleriyle iltica usûlü
Bu husus, evliyâullah’ın, hakiki mü’minlerin öteden beri tatbik edegeldikleri bir usûldür. Eğer hayırlı bir maksadınız var da bunun olmasını arzu ediyorsanız, gece yarısı kalkar, abdestinizi alır, Kur'an-ı Kerim'deki 14 secde âyetinin tamamını başlarında Besmele ile birer kere okur ve hepsi için ayrı-ayrı secdeye gidersiniz. Secdede tesbihlerden yani üç kere "sübhâne Rabbiye'l-a'lâ" dedikten sonra, şu istiâze duasını okursunuz:
اَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَتِكَ وَ اَعُوذُ بِمُعَافَاتِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْكَ
Okunuşu: "Eûzü bi-rızaake min sehatike ve eûzü bi-muâfâtike min ukûbetike ve eûzü bike minke."
Sonra isteğinizi gözyaşı akıtarak kalbinizden geçirirsiniz… Ve "Allahü Ekber" diyerek secdeden kalkarsınız.
Allah Teala'nın velî kulları böyle iltica ve dua ederek nice isteklerine kavuşmuşlardır. Bizler de dünyanın şu gamlı ve kasvetli zamanlarında bu şekilde Allah'tan istekte bulunabiliriz, hatta bulunmamız iktiza eder
Mesela: Allah'a, Rasûlüne, Rasûlünün vârislerine, ebeveynine âsi olan çocuğu olanlar varsa, -ki bu devirde olmaması düşünülemez- onun da hidâyete gelmesini cân u gönülden istiyorsa, ona beddua yerine bu usûlle dua ve iltica etmesi gerekir. Bi-iznillah neticesini de görür.
***
Tilâvet secdesi ayetlerinin esrârı
"Secde-i tilâvet ayetleri on dört'tür. Kur'an-ı Kerim'in nûr ve füyûzâtının en mükemmel tecellî yerleri bu on dört secde yeridir. Nasıl ki ay'ın on dördünde Ay, Güneş'le karşı karşıya gelip tam bir zıya alırsa, insan-ı kâmil de bu secde yerlerinde nûr-i ilâhînin tecellisine mükemmel bir şekilde mazhar olur; füyûzât-ı ilâhiyeye nâiliyetle mertebe-i kemâle ulaşır." [Ebu'l-Faruk Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.)]
Secde âyetleri ile iltica usûlünde tek secde:
Her bir ayetin başında ayrı-ayrı Besmele çekilerek bu 14 adet secde ayetinin tamamı okunur. Bittikten sonra hepsi için 1 (bir) secde yapılır. Merhum Kemal Bey Ağabeyimiz, Pîrânımızın (k.esrarahum) tatbikatının böyle olduğunu ifade buyurup, "Bazı dualar ve iltica usûlleri" isimli risaleye bu şekilde yazdırmışlar idi. Ayrıca Hanefîlerin meşhur kaynak eserlerinden Kâfî'de, "kişi, on dört secde ayetini bir mecliste okusa bir secde kifâyet eder" diye mesturdur. [Bkz. Kudûrî-yi Şerif Tercümesi, İsmail Müfid Efendi]
Yukarıda da zikredildiği üzere secdede şu istiâze duası okunur:
"Eûzü bi-rızâke min sehatıke ve eûzü bi-muâfâtike min uqûbetike ve eûzü bike minke."
Ayrıca bkz.
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-708.html
***
Yâsîn-i şerif ile farklı bir usûl
Sözünü ettiğiniz sıkıntı, yani soğukluğun giderilmesi, sıcaklığın temini / aile arasını düzeltmek için ayrıca şöyle bir usûl de uygulanabilir:
“123 Yâsîn-i şerif suya okunur, her “mübîn”de “Yâ Vedûd Huu” diye suya sıcak olarak üflenir ve o su içilir.” Allah’ın izniyle arzu edilen netice hasıl olur.