hocam selamun aleykum.

(ev sahibinden yaka silken bir muhibbanımızın sorusudur)

ev almak ev sahibi olabilmek için 41 yasini şerif okunurmu ve siz bu konuda hangi duaların okunmasını tavsiye edersiniz.

eğer 41 yasini şerif okunursa kaç gün devam etmek gerekir.

 buda benim sorum

hocam efendi hazretlerinden naklen vakıa suresi duası hakkında bilgi verebilirmisiniz bu duayı osmanlı yayınevi abdülkadir dedeoğlunun dualar isimli kitabında gördüm.

https://yukarikayalar.wordpress.com/2012/08/03/vakia-suresi-duasi/ burda arabca yazılışı var

hocam link ve yukarıda bahsettiğim kitab hakkındaki bilgileri yayınlamazsanız memnun olurum

*******

Ve aleyküm selam.

1- Rabbimizin (c.c.) hazineleri sonsuzdur. O’nun nimetleri sınırsızdır. İnayeti ve kudreti hudutsuzdur. Kullarının istediği hiçbir şey ona ağır gelmez. Milyarlarca insanın istediği trilyonlarca istek, arzu ve dilekler ona ağır gelmez. Hepsinin isteğini işitir / duyar, bilir, görür. Allah Teala’dan isterken çekinmeden, usanıp bıkmadan meşrû, mâkul, mantıklı ve hayırlı olanları istemeliyiz. Hatta kaybımız bile olsa Allah’tan (c.c.) istemeliyiz. Nitekim Hz. Enes (r.a.) şöyle demiştir: "Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ki; "Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin." [Tirmizî, Sünen, Daavât, 149, Hadis no: 3607, 3608] Duada cimrilik ve çekingenlik yapmamalıyız. Duamızın alanını daraltmamalıyız. Mevlâmız’dan bunu da mı isteyeyim dememeliyiz. Çünkü rahmeti her şeyi kuşatmış olan Rabbimiz’in lütuf, kerem ve ihsanına sınır çekilmez. Binaenaleyh ev niçin istenmesin..? Bunun için de tabii ki maddî-manevi çeşitli vesilelere tevessül edilebilir. Bu cümleden olarak Yâsîn-i şerif hatmi / hatimleri de okunabilir. Bunun okunma usûlleri hakkında bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1698-yasini-serif.html

Bu usûllerden halinize uygun olanını tatbik edebilirsiniz.

Ayrıca şu linke de bir göz atabilirsiniz: http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2630-selamun-qavlen-min-rabbi-r-rahiym.html

2- Vâkıa suresiyle alakalı olarak şu linkin 3’üncü maddesini okuyunuz.  http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2635-muhtelif-sorular.html

Bizde bunun dışında bir bilgi yok. Zikri geçen kitaptaki bilgilere de elbette ki güvenebilirsiniz. Arkadaşımız onları kendi kafasından uydurmamıştır herhalde, mutlaka itimat ettiği yerlerden iktibas etmiştir. 

Go to top